2022-10-11 274 浏览
元朗不嬲都好多好野食,最近秋风起凉凉地最岩打边炉,身为食鱼专家嘅就拣左间食鱼汤火锅嘅舖头。佢地主打原条鲜鱼熬制嘅鱼汤做火锅base,雪白浓厚嘅0味精鱼汤,每一啖都系鱼嘅精华👍真系可以打捞返成只鱼出黎,肉眼可见嘅足料。爱好吃辣嘅我就唔少得叫鸳鸯锅啦,叫左个麻辣红锅配鲗鱼锅,红油锅好足料,锅底有满满花椒同辣椒🌶️,又香又辣。九宫格拼盆九宫格拼盆真系好抵食,有鲍鱼,生蚝,鱼片,鱼肚,猪肉,猪红,鸭舌同海带菜。每样都可以试d,鲍鱼同生蚝份量比想象中多。个人好中意猪红配麻辣汤好正,又滑一d醒味都冇。另外鸭舌都好新鲜,份量真系超多!半鱼头黎到呢度识食一定要食鱼!鱼头真系好巨大,可以慢慢啃。码头鸳鸯肠(鹅肠、鸭肠)鸳鸯肠包左鹅肠、鸭肠,每样一半。个人中意食鹅肠多d,够肥,但鸭肠就爽脆。而且处理得好干净,唔会食到怪味。

九宫格拼盆

半鱼头
黎到呢度识食一定要食鱼!鱼头真系好巨大,可以慢慢啃。

码头鸳鸯肠(鹅肠、鸭肠)