2015-12-17
细细个就住在西环,虽然而家搬走左,但我都会经常约朋友在呢度聚旧。而家既西环唔同晒喇,已经在海旁附近开左好多唔同食店。有中、有西、有贵价、有平民化的。 今晚和朋友就拣左西环码头,倾计嘛,唔好食西餐咁拘谨。 门口出面放左好多海鲜,全部到咁生猛,真系好吸引,如果唔系我胆固醇超晒必,我一定会食晒佢地落肚! 话就话唔食海鲜,不过一坐低我就点条鱼先。首先我钟意食鱼啦,跟住冬天冻冰冰,有个炉热住条鱼㖞。呢条系东升斑,鱼质鲜甜软滑,持续保温,真系好适合冬天食。 跟住就点左只芝麻鸡,我想讲,佢个皮脆卜卜,充满油香,鸡肉非常稔,连鸡胸部位都好食呢。加埋特别的袖子酱,酸酸甜甜,惹味开胃!最最最重要系d芝麻,芝麻的香味令到件鸡好香呢! 最后of coz食返个饭先啦。食返个龙皇脆泡饭,入面的脆饭口感很好,啖啖有咬口,加上海鲜很足料,呢个饭好推介俾大家大。 大满足,仲要食埋送的糖水。食到咁夜都仲有客,朋友真系无介绍错!🤗
今晚和朋友就拣左西环码头,倾计嘛,唔好食西餐咁拘谨。