2022-07-03
今次都已经系第二次食。继上次后期先发现冇饭团,今次再三叮嘱叫佢记得俾饭团我,佢竟然补送两枝波子汽水俾我,有啲感动。今次继续嗌至尊盛合二人前 $468,之前𠮶啲可以睇返上一篇食评,哩篇就主打饭团同追加品。首先要讲返我上次抱憾嘅饭团 2个,可惜嘅系饭团系唯一一样觉得有啲失望嘅,本身饭团睇落系有调味喺入面,但烧完都系食唔出有咩味,就系食紧饭咁,唔太啱我哩啲重口味人士。到追加品!第一样系时令蔬菜串烧 6串$68, 佢冇得俾你拣要咩菜,只可以拣要几多串,见6串又唔贵就试下啦!菜有一串一口蕃薯仔,一串京葱,一串尖椒,一串冬菇,一串秋葵同一串蕃茄仔,菜类都冇乜特别之处,除左个尖椒,冇清到入面啲辣椒籽,咬左少少都辣到喷火放弃左。第二样系厚切牛舌芯1串 $48,上篇都提过牛舌真系好好食,好香牛味所以决定追加。第三样系羊架1件 配芥末酱 $42,羊架好大件,肥瘦适中,唔会太多肥膏,食落系带少少羊嘅骚味,又唔系太劲,好食!第四样系蟹肉蟹膏甲罗烧2件配梳打饼干 $98 ,哩个佢地话系必食必嗌,果然冇介绍错,本身钟意食蟹膏嘅人一定要嗌,梳打饼应该系怕净食太咸所以中和下,不过我咁重口味,就咁食都好好食,除左蟹膏,
到追加品!第一样系时令蔬菜串烧 6串$68, 佢冇得俾你拣要咩菜,只可以拣要几多串,见6串又唔贵就试下啦!菜有一串一口蕃薯仔,一串京葱,一串尖椒,一串冬菇,一串秋葵同一串蕃茄仔,菜类都冇乜特别之处,除左个尖椒,冇清到入面啲辣椒籽,咬左少少都辣到喷火放弃左。第二样系厚切牛舌芯1串 $48,上篇都提过牛舌真系好好食,好香牛味所以决定追加。第三样系羊架1件 配芥末酱 $42,羊架好大件,肥瘦适中,唔会太多肥膏,食落系带少少羊嘅骚味,又唔系太劲,好食!第四样系蟹肉蟹膏甲罗烧2件配梳打饼干 $98 ,哩个佢地话系必食必嗌,果然冇介绍错,本身钟意食蟹膏嘅人一定要嗌,梳打饼应该系怕净食太咸所以中和下,不过我咁重口味,就咁食都好好食,除左蟹膏,上面仲有蟹肉同蟹籽,一啖入口又香又滑,真系要食。第五样系芝士年糕 2件$ 28,年糕包住芝士,烧到个面金黄色之后食系超级肥超级邪恶!第六样系珍宝大啡菇1件配黑松露酱 $42 ,哩个就同个名一样,冇特别,酱都唔系特别出色,加上菇哩样嘢好难烧,可以唔洗试,除非好钟意食。
嘢食方面睇落好似好多,但因为个炉细,每次烧嘅数量好少,慢慢烧慢慢食,又唔会话劲饱。佢地嘅串烧坦白讲颇高质,自己乱咁烧都可以好好食证明佢地喺食材上都有花心机同本钱,值得继续帮衬~