2024-11-03 29 浏览
呢间小店系一间Fusion素食嘅音乐Cafe,提倡健康生酮饮食,位于佐敦同柯士甸交界,附近都有好多唔同类型嘅餐厅。佢属于社企营运,俾机会唔同背景嘅人就业培训,而且佢定期仲会派饭俾社区有需要嘅人,值得支持!周不时佢地都仲会有现场音乐表演,装修同气氛都唔错🎶适逢Halloween period,餐厅有Halloween set dinner 🎃 值得一赞嘅系佢啲素食你都会觉得有食紧肉嘅感觉!荔枝蓝莓合桃车厘茄沙律,简单嘅一个组合几清新,荔枝同蓝莓整成两者血眼creative,加左合桃令到口感更好紫粟米脆片配红卜卜沾酱,粟米脆片本身冇咩味,但个沾酱好浓,仲夹住啲素肉粒,咁样食都几有口感同惹味南瓜浓汤不过不失,都Creamy主菜就有炸肉条杏仁片红菜头茄蓉意粉,同汉堡配手工薯条,用咗红色同黑色为主衬返万圣节。佢嘅炸肉条真系整得几似真肉,捞埋蕃茄酱酸酸地,至于汉堡用黑色包皮,有煎素肉、炸素肉仲有炸脆片同炸豆,里面夹住啲炸物令到个口感几好甜品系爆炸糖忌廉咖啡朱古力Brownie,旁边放咗杯咖啡比你倒上去个甜品度,倒上去嘅时候啲爆炸糖会发出吱吱嘅声响,食落都几得意,咖啡嘅苦涩味混合咗爆炸糖同朱古力Br

南瓜浓汤不过不失,都Creamy
甜品系爆炸糖忌廉咖啡朱古力Brownie,旁边放咗杯咖啡比你倒上去个甜品度,倒上去嘅时候啲爆炸糖会发出吱吱嘅声响,食落都几得意,咖啡嘅苦涩味混合咗爆炸糖同朱古力Brownie嘅甜味,呢个配搭都几衬。

至于特饮系有人喜欢篮,系果汁梳打都几refreshing
整体嚟讲都系一间有心嘅小店,而且仲有音乐表演同派饭回馈社会,值得支持吓