2016-04-24 192 浏览
喜欢食甜品嘅朋友都知道嘅,甜品嘅魅力真系太大喇,简直系觉得世界上无人可以拒绝到嘅,今日就去咗大浦嘅一间叫做甜椰坊,感觉上系意见很注重食物品质同味道嘅店铺。法师脆糖蛋,看起来就已经流晒口水喇,而且颜色方面真系好正,芒果果肉嘅颜色正,味道更佳,芒果应该系好新鲜嘅,口感就无得弹喇,当然其他两样小品也很正。样式丰富,相对的味道也就很多边喇,价钱不高,真的是适合我尼啲平民食喇,哈哈。海底椰甜椰,处理得非常细致和贴心嘅,可以见到里面真系落咗好多嘢食,椰汁都系纯白牛奶色,绝对无兑水咯,味道同品质嘅保证吖,很好饮,饮一啖就觉得非常的滑口同椰香味真的很醇浓,想要饮正宗嘅椰汁就真系岩晒喇。同头先食嘅脆糖蛋相比贵咗小小,但系物超所值喇。琼脂玉露都系好大,发觉尼间啲野都好似好大份咁,琼脂玉露里面嘅西米我真系好鬼钟意,一粒粒好似晶莹剔透嘅细珍珠咁,吞咽容易,真系又靓又正。
2016-03-13
下午茶