2024-06-26
“神之叉烧饭”?…今晚如常到屋企附近食晚饭,拣咗将军澳嘅TKO Spot (前尚德商场),先叫70蚊嘅”神之叉烧饭” (叉烧滑蛋饭),加埋油菜同饮品就90,照旧走葱😂。嚟到睇个样已经震惊,啲叉烧就咁睇样已经好坚,食落去如同海绵般,软腍腍,带啲肥膏,脆脆哋嘅边,甜甜地嘅蜜糖。老实讲,有啲新桂香嘅影子。不过真系要趁热食,冻咗会差啲。另外,蛋包饭亦都受惠于叉烧嘅甜味,食落一啲都唔厌,唔似普通食白饭咁😅。跟住叫咗个铁板餐,”黑椒牛柳粒软壳蟹配薯菜”。黑椒味好浓好香,衬托个牛柳粒到非常唔错,其实呢个组合应该配白饭😂。软壳蟹好完整,成个蟹形,入边真系有蟹肉。铁板餐本身已经跟奶油猪同埋汤,所以系好丰富。我哋仲特登叫咗两杯特饮,”手打柠檬茶”同”手打士多啤梨柠檬茶”。感觉上士多啤梨柠檬茶特别啲,有好多士多啤梨肉。左加右加,叫到成枱都系嘢,先223,原来已经可以咁丰富。
左加右加,叫到成枱都系嘢,先223,原来已经可以咁丰富。