2024-01-03
平日Tea time去,人唔多都几chill,Tea time叫一个甜品仲可以配茶/半价转咖啡,都几抵🤩 第一次去嘅时候,服务好好,落完单顺手换埋啱嘅餐具,上咖啡都会专登将拉花专返向住客人嘅🙈 我谂系店员嘅习惯😌•🥢 焙茶麻糬窝夫配咖啡雪糕 $74窝夫切成小件再堆返一座小山,成个摆盘好靓,好啱打卡!本身想像系焙茶味嘅窝夫入面夹咗麻糬,点知发现系焙茶窝夫连入面都系焙茶味麻糬😍 焙茶味好浓郁!麻糬比例好多,好烟韧,同时又夹住窝夫嘅微脆!隔离仲有一球咖啡雪糕,都几大球,咖啡味唔算好浓,但夹埋窝夫食刚刚好,另外仲加咗啲燕麦片,又多个口感!•🥢 自家制蘑菇忌廉汁猫耳朵意粉 配慢煮口水鸡扒 $128猫耳朵粉比较厚身,有面团嘅咬口,蘑菇汁好多,而且蘑菇味好浓郁😍 整体份量都唔少,一个人食会有啲啲腻;口水鸡扒嘅鸡皮煎到好靓,鸡扒系口水鸡嘅汁,有啲麻辣味,咬开见到鸡皮同肉之间搽咗一层调味,应该系孜然粉嘅调味,鸡肉好滑唔干,但偏腍咗少少。猫耳朵粉系西式,鸡扒系中式调味,唔算好夹,但两样都好食嘅。•🥢 竹炭黑芝麻鲜奶 $24 (Tea Set -$20)一开始就咁饮觉得黑芝麻味唔太出,但饮饮下觉得几浓,鲜奶
🥢 焙茶麻糬窝夫配咖啡雪糕 $74
🥢 自家制蘑菇忌廉汁猫耳朵意粉 配慢煮口水鸡扒 $128
猫耳朵粉系西式,鸡扒系中式调味,唔算好夹,但两样都好食嘅。
🥢 竹炭黑芝麻鲜奶 $24 (Tea Set -$20)
一开始就咁饮觉得黑芝麻味唔太出,但饮饮下觉得几浓,鲜奶都几浓厚,食完甜品再饮到尾会有啲腻~ 下次食甜嘅都系配返杯咖啡啦☕️
📸 Cappuccino $42