2021-05-31
有去开hidden bar嘅朋友应该唔会对foxglove感到陌生,作为第一代嘅hidden bar,佢坐落喺雪厂街上面,外型有啲似买遮嘅铺头,点样去就唔多讲喇,大家上到去自己发掘啦疫情之前Foxglove会有现场音乐,配合酒吧嘅环境,绝对系放工想放松心情时嘅一大享受。一段时间冇黎,都冇为意餐厅推出左中菜Menu。今日上到嚟,就叫咗几个唔同嘅点心,另外再叫咗两个面做晚餐。首先上菜嘅系安格斯牛肉包,外型有少少似生煎包,食落去安格斯牛比平日嘅生煎包更加Juicy。跟住叫咗芝士汉堡春卷,既有春卷嘅脆口,亦有芝士汉堡嘅口感,食落去感觉非常特别。之后叫咗炸薯条,方便一路食一路倾偈,薯条偏幼身,仲有少少薯皮系头尾,炸得非常香口。主食方面,叫咗一个四川担担面同一个红烧牛肉面,四川担担面唔算太辣,有非常之浓嘅花生酱味,食到停唔到口,差啲饮埋碗汤。红烧牛肉面就相对清淡,但系胜在有菜有肉,比较健康。侍应非常之贴心,见到我哋两个人就主动问我哋使唔使分开用细碗上,等大家都可以试晒两只面。
红烧牛肉面就相对清淡,但系胜在有菜有肉,比较健康。