2020-07-09 518 浏览
唔讲唔知原来依度既三联书局最顶层...系有间coffee shop 㗎☕️人少少又宁静🤫坐系度一边食一边同朋友倾左半个下午...-正值下午茶时间~点左一个lunch set同一个tea set😛烟三文鱼白菌意大利面🍝$88(配一杯mocha latte🍵$20),士多啤梨奇异果窝夫🧇half $58( 配一杯cafe latte ☕️$20)-意大利面都算大碟,配料亦都好足,杂菌有大亦有细,都几爽口(大旧口感唔错)烟三文鱼切碎左,不过都唔差👍 意大利面有嚼劲(个人几喜欢面身偏硬质少少)而且里面加左少少柠檬汁,感觉几开胃😋(整体觉得几好食)-窝夫比较重麦味,蛋味唔太重,比较实少少(采用既面粉可能有啲唔同)不过配埋水果忌廉一齐食,感觉ok😋记得趁热食~-两杯饮品都唔甜👍拉花唔差~cafe latte 香滑不过唔算太重咖啡(可能奶嘅份量多咗啲)mocha latte 就觉得一般...完全觉得好似饮紧牛奶🥛😂(牛奶味极重)抹茶味超淡...只系轻轻带过你嘅味蕾😶P.S. 食物种类选择唔多🤓不过就好岩坐喺度享受下宁静嘅独处时间

2020-05-18