2018-06-24 102 浏览
我成日都话要食好西今日b先生难得带我黎食好野由于我好钟意d好特色ge餐厅佢揾左呢间用魔法做主题ge餐厅今期系harry potter 装修好梦幻 真系有置身于魔法世界感觉楼㡳高 枱与枱之间好阔落而且仲坐得好舒服 夜晚就以set dinner 为主3/5道菜俾大家㨂我地就拣左 Atlantis Set (5 courses)Narnia set (3 courses)2个人食就岩岩好 Atlantis setAppetiser 香煎吞拿鱼伴西米脆片厨师用左盐同胡椒将吞拿鱼调味再去煎封4边 另配上鱼子同自家制西米脆片吞拿鱼煎香后 外皮香脆内里鲜嫩 肉质结实而且甘香Soup 马赛海鲜汤超足料 有好多海鲜 鱼 青口 蚬 厨师用左鲜鱼去制作呢个汤 汤底好鲜甜而且一d都唔腥Main慢煮野生灰鲷鱼厨师先将鱼用调味料腌好再抽真空 慢煮10分钟再煎香2边 配上热藜麦同火箭菜 野生灰鲷鱼肉质较厚实 慢煮将肉汁锁住 香煎过后令鱼更甘香 热藜麦同火箭菜都好好食白酒忌廉汁蓝青口意粉厨师用左蓝青口汁去煮意粉 令到成个意粉都充满海鲜ge甜味 白酒忌廉汁劲creamy 加上芝士 每条意粉都挂满忌廉汁同芝士 一口一滋味
我成日都话要食好西

而且仲坐得好舒服

夜晚就以set dinner 为主
3/5道菜俾大家㨂
我地就拣左
Atlantis Set (5 courses)
Narnia set (3 courses)
2个人食就岩岩好

马赛海鲜汤

Main
慢煮野生灰鲷鱼

白酒忌廉汁蓝青口意粉
厨师用左蓝青口汁去煮意粉 令到成个意粉都充满海鲜ge甜味 白酒忌廉汁劲creamy 加上芝士 每条意粉都挂满忌廉汁同芝士 一口一滋味 劲正

Narnia set
Soup
栗子忌廉汤
用左新鲜栗子去整呢个汤 个汤充满栗子ge香味 好creamy 好rich

Main
慢煮法国黄鸡胸配特制酱汁
鸡胸同样地都系调味后再抽真空慢煮40分钟再煎香 鸡胸一d都唔鞋 竟然系好嫩 慢煮锁住左肉汁 好好食 另外不得不赞个酱汁 有画龙点睛之用 酱汁用左黄鸡精华再加大量ge鸡骨再用48小时淆制而成 一定要点黎食 沾上酱汁ge鸡更香更正

2 个set ge甜品
焙茶芝士饼
好少有焙茶味ge甜品 芝士饼好滑好重茶味 而且下面配左个洛神花酱 酸酸甜甜 刚好中和左芝士饼ge济 岩岩好

店员超好 个上一道菜都会解释每道菜ge烹调方法 一定会再黎食👍🏻