2018-06-15
同老公庆祝周年纪念, 佢应承同我食餐fine dining庆祝下去到柯士甸道, 原来门口都几神秘, 要按钟先有人黎开门环境好安静, 柔和的灯光, 背景的纯音乐, 好有情调, 连讲野都唔敢太大声隔离系open kitchen我地每人拣左5 courses餐前面包, 配上三款牛油, 海盐味, 黑松露味和蕃茄味, 都系师傅自家制我特别钟意黑松露牛油, 香味浓郁侍应提醒只要like & share 佢地facebook, 就会送荷兰深海小龙虾, 当然唔好放过啦小龙虾以刺身形式上, 好大只, 配上酱油渍三文鱼籽, 小龙虾肉质鲜甜爽口鹅肝, 师傅为我地准备左两款, 一款系鱼子酱鹅肝, 另一款系香煎鹅肝, 大家食既野唔同, 有新意D鱼子酱鹅肝, 系冻食, 入口幼滑, 香气充沛, 表面加上一层焦糖脆片, 同时感受又软又脆的口感极好而香煎鹅肝, 经油煎过, 迫出油脂, 入口如泥般的柔嫩细致, 味浓丰腴, 软滑的口感更加令人回味龙虾汤, 龙虾味超香浓, 好入口, 汤头鲜甜黏口, 真材实料黑松露汤, 口感滑溜creamy, 切碎的杂菌, 加上松露的香味, 口感不错海胆卡邦尼意粉, 卖相有点马虎, 但意粉软
去到柯士甸道, 原来门口都几神秘, 要按钟先有人黎开门
隔离系open kitchen
我地每人拣左5 courses
我特别钟意黑松露牛油, 香味浓郁
海胆卡邦尼意粉, 卖相有点马虎, 但意粉软硬体适中, 意粉挂汁, 虽然海胆看来肥美, 但略嫌海胆带涩味
带子意大利饭, 表面香煎后做成半生熟效果, 入口有软心的感觉, 加上creamy 的饭粒, 软硬恰到好处
牛脸额, 肉质超级软腍, 入口无筋无渣, 肉味香浓入味, 水准甚高,
底下薯蓉口感很raw, 薯味很重, 仲有杂菜配伴碟
而海鲜大会, 有带子,鱼, 龙虾, 青口, 淋上龙虾汁, 有D 似刚才既龙虾汤
海鲜类都好新鲜, 龙虾肉特别鲜甜弹牙
黎到最后一个course, 就系甜品
宇治金时拿破仑, 卖相吸引, 酥脆脆饼夹著红豆蓉和抹茶味cream, 美味非常
Earl grey 芝士蛋糕, 茶味香, 加上creamy 的芝士饼, 好好味
整体食物环境都好满意呢, 下次再揾藉口黎庆祝先