2022-08-12
Good vibes on Wednesday🍸🥂去饮野要check in你试过未?😱 呢间神秘既就真系要系隔尼餐厅(The Envoy)chk in左拎埋房卡先入到Room 309🤭---同bartender倾落先知,佢地好想比到客人imagination嘅空间💁🏻♀️例如呢间bar位处嘅酒店每层得6间房,常理唔会有Rm309,佢地嘅存在就犹如哈利波特嘅9¾月台;又例如佢地signature嘅透明cocktails,就系特登用唔同技巧抹去颜色,等大家唔好惯性地被酒嘅颜色带左去既定嘅味道同感觉😆个人好中意佢地嘅意念😍想慢慢chill,weekdays去啦!!---琴日去有3个特别menu(图7-9),劲有心思🤩🔹图7 Invisible Cocktails ➡️ 边明胶menu,拎出嚟揾野垫底先睇到~🔹图8 This is not a FOOD MENU ➡️ 表面系食物名,拉出黎先睇到实质系咩~🔹图9 一抽银钥匙 ➡️ 呢期佢地同No.3 London Gin合作,用左佢地嘅锁匙造型,劲match佢地本身!!!---🔸 Translucent Toaster $130本日最爱!!!反差最大
琴日去有3个特别menu(图7-9),劲有心思🤩
🔸 Translucent Toaster $130
本日最爱!!!反差最大!!!淡黄色半透明嘅佢,点谂到入口烤多士味咁出🤩 Suppose系呢种味酒体都重,又一惊喜位🤤甜甜焦糖香,i like it💕
🔸Summer Parlour $160
肥仔嘅呢杯摆明就系夏日风,见到好多人点🤣但佢用情人草装饰靓靓,身仲要左个锁匙印😱
🔸Tiramisu $160
My fav甜品,当然都要试🥰(第2杯开始wing wing地😂)好正,又系透明,但完全系Tiramisu,adore!!舐埋杯外啲朱古力粉,好有feel🤭甜甜的又系我最爱🤫
🔸Where Is My Whiskey Sour $130
peach味出🍑
🔸Tater Tots $90
系炸薯波配cheese truffle😋野食都好好味🙊
🔸Garlic Prawns $110
虾多士😋
🍽️ Room 309 @room309hk
{连加一,两人$858,饮多左晚餐都唔系食😂}
#cocktails #sis中环 #中环美食 #中环酒吧
#hkfood #hkfoodie #eat #food #dessert #美食 #香港美食 #相机食先 #香港 #平民美食 #sisterfoodcourt