2019-09-16 605 浏览
唔好睇店面噏耷,呢间饺子🥟真系不得了!食过一次真系会返唔到转头。每次都好多人排队,而且能看到店员在店内亲手包制饺子。.一碗平平无奇的饺子面有咩特别?特别是韭菜饺,咬下去你就知,香味在口中炸裂!🤫✨皮薄馅靓又多汁,馅料有调过味偏咸,加上清淡汤面更加岩岩好!.这里的汤底简直是神级"鱼胶淮山翅骨粟米萝卜猪骨汤"听个名都知系劲野,清甜好饮没有味精,完全不油腻,饮到猪骨胶原的味道,真系一啖接一啖,每次都能见底。💕.仲要性价比超高,$36 8件、$30 6件,加面$7,听落好贵,但饺子大只到吓死人,女仔叫6件都难以食晒。另外可叫汤饺或煎饺,两者各有特色。.不过叫过芝士猪肉饺就觉得一般了,没有拉丝,芝士像混入了猪肉里,上海幼面都一般。.总括而言,叫韭菜饺就一定唔会错,神级的食物总是隐藏在这些不起眼的小店里。👍🏻✨

• 韭菜饺