2024-12-08
成日喺铜锣湾揾食嘅我哋竟然未试过呢间12年名店🤣今次嚟试吓真系完全冇失望,好舒服满足嘅体验!佢哋居酒屋有两层,如果系同friend子庆祝一班人嚟食嘅话仲可以book房!又有得饮啤酒!私隐度极高 仲开到凌晨!串烧/炸物/热食/酒水嘅款式都好多,最重要系食物质素非常高,完全无伏,系用心制作嘅小店啊🫶🏻🫶🏻价钱埋单大概三四百蚊一位,坐成晚+嘢食劲高质,铜锣湾嚟讲完全系值得试!-听老板讲呢度都好多名星嚟,姜B同AK都嚟过呢度食嘢饭!🤣🤣仲喺餐厅门口𠮶度签咗1块签名版🤣大家可以嚟打卡发掘下!-前菜:🍢矶煮鲍鱼 $188/1份真系大过我个拳头👊🏻又大又厚肉,爽弹口感 完全唔韧唔鞋!🥹仲好新鲜 酱渍味甘甜 !极满足🍢一带一露 $138/1份带子&海胆嘅配搭,配上黑松露!海胆超鲜甜 完全唔腥 好甘甜,做开胃菜真系满分!-烧物:🍢烧特级牛脷芯 $88/1串厚切牛舌 啖啖肉 完全唔靭 劲重牛味!高质高质🍢烧豚肉葡萄卷 $48/1串提子嘅甜味好好咁中和到猪肉嘅腻感,粒提子仲劲大劲甜又Juicy,配搭猪肉外皮少少咸 夹得啱啱好🥹必点!!🍢心烧免治鸡肉棒 $48/1串呢个系每次食串烧必点嘅项目!超入味鸡肉棒+啖
前菜:
🍢矶煮鲍鱼 $188/1份
🍢一带一露 $138/1份
烧物:
🍢烧特级牛脷芯 $88/1串
厚切牛舌 啖啖肉 完全唔靭 劲重牛味!高质高质
🍢烧豚肉葡萄卷 $48/1串
🍢心烧免治鸡肉棒 $48/1串
呢个系每次食串烧必点嘅项目!
超入味鸡肉棒+啖啖软骨 配生鸡蛋
🍢烧白鳝 $98/1串
白鳝肉非常厚 肉质爽口弹牙 啲鱼皮都烧得好脆!
净系配搭少少嘅盐烧味 已经够晒 完全可以食返白鳝嘅鲜味!
🍢心烧龙串凤 $58/1串
烧鸡翼夹住咗啲虾干😹几特别!
🍢烧芝士年糕 $42/1串
🍢烧菠萝 $38/1串
🍢猪颈肉伴柚子汁 $48/1串
炸物:
🍢脆炸自家制牛肉饼HK$88/1份
佢哋自己手打嘅牛肉馅😮睇片都见到炸皮劲薄劲脆 一切开就闻到极香牛肉味!值得一试👍🏻
🍢鸡皮饺 $68/1份
超香口 皮超薄 里面啲馅爆满 一咬就爆出嚟🤣𩠌酒咬下一流
🍢脆炸粟米金砖炸粟米 $78/1份
好得意嘅炸粟米😆最正系无芯,可以啖啖肉慢慢食🤣
甜品:
🍢烧芝麻/花生汤丸 $30/1份