2020-10-16 765 浏览
午餐时间经过见到十个人门口排队,我又排埋一份. 系等待时间上OpenRice 睇先知原来咁出名虽然等左半个钟,变相食得有啲赶. 但我都觉得值得. 因为想食猪骨汤味,所以点原味,(我走左葱,不过颂有紫洋葱丝)而且有溏心蛋,系拉面一定要配!对我黎讲好似画龙点睛咁. 汤底我觉得真系值得赞下,因为佢系真系浓味够味,但食完我无特别口渇,唔会不停饮水. 另外就系口感,佢入口嘅口感都系好浓好厚身,但唔会饮完个口好似有野浆住左咁. 我好钟意拉面拉面嘅粗幼岩我喜好. 唔系幼身个种亦唔系粗扁个种. 咬起上黎有少少弹牙 不会太淋/太硬溏心蛋生熟程度系控制得不错,蛋黄未到全生,我唔钟意太生嘅原因系因为太生就食唔到个蛋黄,会流晒出黎豚肉丸+片佢个肉丸系令我惊喜嘅点. 因为开头觉得睇落有啲干咁,但食落系唔干,入面有少少爽口嘅口感肉片大薄片,唔会太多油脂,又唔会变左猪肉干咁都ok佢餐牌有另一款系大份量,多一款肉. 如果胃口好嘅可以试下. 黎款我食完有少少饱左啲. 超满足! 成为我拉面店名单第一位🍜👍🏻同埋佢好多小食 有啲系星期五,六,日限定. 想试嘅就留意日子颂有想赞下佢环境. 首先温度好适中,食拉面过程无热到流晒
虽然等左半个钟,变相食得有啲赶. 但我都觉得值得.
汤底

拉面
溏心蛋

豚肉丸+片
肉片大薄片,唔会太多油脂,又唔会变左猪肉干咁都ok

颂有想赞下佢环境. 首先温度好适中,食拉面过程无热到流晒汗. 另外佢店入面都几舒适. 因为等待嘅人就系门口排队. 但因为有趟门(有少少黑黑地茶色咁),出面几多人排紧都好,食面嘅时候系无压力. 不过当然啦,繁忙时间食完唔好坐太耐,咁出面嘅人就唔洗等咁耐

另外佢颂有湿纸巾提供!

神虎拉面
神虎拉面