2021-11-14
今日难得可以2个人拍下拖 , 就拣左近近地屋企既呢一间拉面店因为我地曾经讲过 , 要试云晒香港既拉面店其实呢间就系上次经过见到有间新开的 , 所以就今次过来试下~我就叫左个''黑虎'' (黑蒜拉面) $93 , 男朋友就叫左''神虎拉面'' (佢食完话系猪骨汤底) $98再加多客神虎饺子(5件) $42说真的 , 吃完真的非常饱....唔系话佢碗面大份 , 算系正常拉面份量男朋友仲话好细碗炸wo .... (可能系我细食啦~)黑虎既汤底系比神虎既重味 味道较咸 , 但我就觉得黑虎比较岩我口味但2碗汤底来讲都好正 , 由于男朋友对于味精系较敏感~佢食完都唔觉得口干 , 所以就算系无乜味精啦~而我最欣赏既系佢块叉烧 真系好正 , 又好嫰又好咬口 真系好yummy如果可以 , 下次可以试下佢个''海老虎'' (即系樱花虾汤底) , 听讲系香港限定的
因为我地曾经讲过 , 要试云晒香港既拉面店
再加多客神虎饺子(5件) $42
男朋友仲话好细碗炸wo .... (可能系我细食啦~)
但2碗汤底来讲都好正 , 由于男朋友对于味精系较敏感~
佢食完都唔觉得口干 , 所以就算系无乜味精啦~