2019-03-22
话说老公10年难得一见话带我去食好味野问佢食咩?又话秘......密~去到之后就知点解原来餐厅名叫做“秘”,位置系佐敦同柯士甸站之间,餐厅位置唔难揾,就系正街头,门口感觉都几神秘,暂时系我食过最最最好味既吉列牛餐厅唔太大,想食好野就最好book 定1人叫左1个set,加配左定食 (秘之饭素 + 枫糖流心蛋 + 樱花昆布汤),成个setting到好靓,好吸引!秘之饭素~白饭加左大量饭素,基本用饭素捞至少可以食2碗枫糖流心蛋~流心蛋本来就已经好味,再加少少枫糖酱,味道更上一层樱花昆布汤~碗入面真系有朵花架,昆布汤味道好清,岩晒配上吉列牛板烧安格斯牛~安格斯牛外层少左吉列炸粉,除左相对无咁热气外,我觉得牛味更加出 ,食得出系靓牛板烧吉列牛~吉列牛就先做左加工,师傅会先配上炸粉炸,上台之后基本上烧10~15秒就可以食,相对安格斯牛就会香口d其实2款都好好食,最好2人同行,咁就可以试唔同既野最好,服务都系唔错既,staff会好细心留意每台烧既程况,必要时就会主动换炭精
餐厅唔太大,想食好野就最好book 定
秘之饭素~白饭加左大量饭素,基本用饭素捞至少可以食2碗
其实2款都好好食,最好2人同行,咁就可以试唔同既野