2K
2009-09-26 10 浏览
26-9-2009收工后到上环睇 exhibition, 先同朋友揾地方食个 lunch. 行了几条街都无乜心水, 又唔想食海南鸡 / 鱼粥 / 清汤腩, 见呢度的简餐好似几吸引, 仲有自家烘培咖啡供应, 又试试. 1:xx pm 已供应「下午茶餐」(!!), 叫了 English muffin with Norweigan smoked salmon ($48) 配 house coffee; 朋友就食 all-day breakfast ($48) 饮 Sri Lankan black tea.我的 English muffin 系 "BLT 走 B 加 salmon", 仲有点沙律酱湿润吓... lettuce 及 tomato 唔系特别新鲜, 馅料其实味道无乜特别, 但 English muffin 烘得外极松脆, 内又软熟, 唔错唔错 House coffee 奉上的系热奶, 值得一赞 咖啡闻落够香, 质地就唔够厚, 饮落唔够浓, 不过无酸味, 都 ok 的.朋友的 all-day breakfast 一眼睇晒, 有 scrambled egg, mushrooms,
26-9-2009

House coffee 奉上的系热奶, 值得一赞

朋友的 all-day breakfast 一眼睇晒, 有 scrambled egg, mushrooms, bacon, Nuremberg sausage 及鸡肉肠, 另跟 raisin scone 一个及一小杯 peach juice... peach juice 系现成货, 唔评了; 蛋炒得好滑, 切开有蛋汁流出, 蛋香就轻轻的, 都几好食; mushrooms 碎湿湿, 味道有点 "canned" feel, 唔喜欢; 两款 sauasage 就以鸡肉肠 (见图, 白色𠮶条) 较好食, 香口到又 juicy 到呢...

食物 ok, 环境就系小 cafe 格局, 不过 ventilation 麻麻哋; service 就好好, 主理人好友善, 感觉几有心的一个地方.

唔收加一每人 $48, 下次再嚟饮 caffe latte
似曾相识的环境 -- 原来前身系 Burger Joint...
peach juice
house coffee
加奶后
朋友杯茶 - literally "not my cup of tea"!
最好食系包身
lunch hour 食下午茶的 breakfast?
出自小朋友手笔?
2009-09-26
peach juice
house coffee
加奶后
最好食系包身
lunch hour 食下午茶的 breakfast?
出自小朋友手笔?