2024-11-28
喺禅八食呢个天妇罗稻庭乌冬定食($138加一),除咗食物稳定好味,环境真系值得一赞!地方唔算大,但装潢简约靓仔,灯光柔和,好有日式氛围,唔会太嘈,啱晒同朋友、客人慢慢倾偈。加埋侍应态度亲切有礼,呢个餐厅俾人嘅整体感觉好舒服。食品部分虾天妇罗:炸得好脆但唔会过重,虾肉鲜甜,炸浆薄而香口,无论卖相定味道都做得几出色。⭐食品评分:4.5/5菜天妇罗:用料新鲜,青瓜、茄子啲蔬菜味道突出,炸得恰到好处,保持到清新的口感。⭐食品评分:4/5稻庭乌冬:乌冬弹牙爽滑,汤底够清淡但唔会寡味,有啲细腻嘅鲜香,几啱香港人口味。⭐食品评分:4.5/5茶碗蒸:滑嫩得嚟唔水,入口香浓,鸡肉同菇类俾咗啲额外惊喜,层次丰富。⭐食品评分:4.5/5其他配菜:沙拉简单清爽,汤热辣辣,咖啡虽然系基本款,但热咖啡喺日式餐厅系bonus。⭐食品评分:4/5环境部分地方整洁宁静,啱晒用餐期间倾下天或者见下客人,服务员嘅笑容亦令整个用餐体验更加轻松自在。禅八俾我嘅感觉系有种“慢活”嘅感觉,令人食完都觉得舒适。⭐环境评分:5/5总体感受食物有水准,环境优雅舒服,啱晒想轻松食餐日式嘢又同人交流嘅时候嚟。价钱唔算平,但考虑到质素同体验,
食品部分
⭐食品评分:4/5
⭐食品评分:4/5
环境部分
⭐环境评分:5/5
总体感受
食物有水准,环境优雅舒服,啱晒想轻松食餐日式嘢又同人交流嘅时候嚟。价钱唔算平,但考虑到质素同体验,都绝对值得。
⭐总体评分:4.5/5