2014-10-01
2039 浏览
同亲戚一行五人去葵芳食晚餐,看到中国芳门外的扁皮鸭广告,就被吸引住了~~店内环境舒适,很适合聊天。好!先点菜。眼见每枱都有叫扁皮鸭,于是就试下店员推介的招牌扁皮鸭餐(四位用)。五个人食四人餐,本身都怕份量唔够,谁知最后结果系...食唔哂,要打包。醉鸡:本人唔仲意饮酒,因为怕苦>v<但,呢个醉鸡好好味,有酒香之余又唔会苦,仲甜甜地。做得最好的一点是,鸡肉和鸡骨全熟,但肉质依然好滑!海哲:海哲本身完全无味,见佢附上奶白色酱料,一沾,中伏.....原来系芥末黎.....囧火腿津白:火腿的咸香,能够带出津白的清甜。黄金明虾球:翠肉瓜和大虾被咸蛋黄包围,虾肉够弹牙,清爽的翠肉瓜配上蛋黄的咸香,比虾更出色。竹笙海皇翅:足料!本人对翅一向冇特别兴趣,我指的足料系肉丝和竹笙,翅只系见到半条,但我觉得几好!不过,我觉得如果可以选择唔要翅,会更好。松子黄鱼:鱼皮够脆肉够滑,但条鱼太细条,汁太酸而且一粒松子都揾唔到-__-"扁皮鸭等待时间较长,有专人负责扁皮,见佢成晚冇停手,辛苦了。扁皮鸭:扁皮鸭连肉上,不会只得皮,感觉冇咁油。饼皮够薄,如果京葱切丝(目前系切片)会更好。小龙包:睇样都睇得出,佢系非常难吃的
店内环境舒适,很适合聊天。
好!先点菜。
五个人食四人餐,本身都怕份量唔够,谁知最后结果系...食唔哂,要打包。 醉鸡:本人唔仲意饮酒,因为怕苦>v<
但,呢个醉鸡好好味,有酒香之余又唔会苦,仲甜甜地。
做得最好的一点是,鸡肉和鸡骨全熟,但肉质依然好滑! 海哲:海哲本身完全无味,见佢附上奶白色酱料,一沾,中伏.....原来系芥末黎.....囧 火腿津白:火腿的咸香,能够带出津白的清甜。 黄金明虾球:翠肉瓜和大虾被咸蛋黄包围,虾肉够弹牙,清爽的翠肉瓜配上蛋黄的咸香,比虾更出色。
竹笙海皇翅:足料!本人对翅一向冇特别兴趣,我指的足料系肉丝和竹笙,翅只系见到半条,但我觉得几好!不过,我觉得如果可以选择唔要翅,会更好。 松子黄鱼:鱼皮够脆肉够滑,但条鱼太细条,汁太酸而且一粒松子都揾唔到-__-" 扁皮鸭等待时间较长,有专人负责扁皮,见佢成晚冇停手,辛苦了。 扁皮鸭:扁皮鸭连肉上,不会只得皮,感觉冇咁油。
饼皮够薄,如果京葱切丝(目前系切片)会更好。 小龙包:睇样都睇得出,佢系非常难吃的小龙包。︿。"
皮薄多汁,肉质嫩滑全部冇佢份。
肉质很老,一滴汤汁都冇。
虽然最后的小龙包是败笔之作,但整体都唔错,服务也很好。