2025-01-18
系香港打住无限限时间任食,无乜几间食肆做呢类服。其实我帮衬半岛渔港几次了,原因只有一个,食物有水准。今次来到秀茂坪商场行街,顺便在呢度食埋嘢,一搜寻附近餐厅发现有半岛渔港,吾驶考虑便作出选择。一坐低就上咗刺身先,有三文鱼,虎虾,希灵鱼同埋北寄贝,二人分量食完无得翻叫。另外环球海鲜盘都跟住上埋,包括虾,带子,鱿鱼同埋螺肉,海鲜都系食一转无得翻叫。跟住上埋鸡蓉烩燕窝,虽不是很浓郁燕窝咪味,但都有口感,咪道不错。仲有个至尊水饺皇,呢个镇店之宝,一定要试,大大粒虾既分量够,煮熟后收水后很香。食完以上后跟著任食时间,要另外点餐,菜类,丸类啤酒饮料放出黎自助式任食,牛肉,脆肉鲩,就要卖写另上,都是任叫任食的,我哋慢慢食,倾倾吓偈,都食咗好多嘢,坐咗差唔多接近三个半钟,最啱一班朋友去吹吓水。