2025-02-21
⚠️‼️野猪出没注意🐗一向出名多嘢食嘅铜锣湾澳门逸园中心最近开咗新居酒屋🎏🎉由靓仔老细 @chef 主理,主打食唔同嘅居酒屋料理,主厨非常友善细心,唔单止照顾每一台客人嘅需要,而且不时会同客人倾偈交流✨😆重点系每样菜式都好好味,绝对食得出厨师嘅心机同诚意!🌟烧牛舌扒 $168‼️大家必须要叫呢碟烧牛舌扒🥹‼️食完之后直接荣升我喺香港心中top 1嘅烧牛舌🥇❤️🥹牛舌经过多小时慢煮,色泽粉嫩有油光,咬落去带微焦香,口感超级爽弹同软嫩🥹😍完全唔需要费力咀嚼😝每咬一口牛油香都充斥口腔,真系超级好食🥹个人特别推介可以点少少柚子盐同Wasabi一齐食,超级惹味des!🌟明太子玉子烧 $68做得好出色嘅玉子烧🥰✨又系差唔多每一台都会叫😝玉子烧超级嫩滑,差唔多一夹就散🤣入口系超级水嫩,中间仲有海量明太子酱‼️玉子烧味道偏甜,同明太子嘅咸香互相平衡,味道啱啱好🥰🌟汁烧豆腐 $30即使串烧都系诚意满满💛豆腐用火枪烧到非常焦脆,充满焦香味嘅外皮下面嘅豆腐系充满酱汁嘅香甜,超级水嫩juicy😋💦🌟野猪卷 $168卷物中间有吞拿鱼蓉,上面再放上海量三文鱼籽同海胆😋一啖食落去系超级鲜甜!一啲腥味都冇🥹连平时唔食生嘢嘅朋友都
🌟烧牛舌扒 $168
🌟明太子玉子烧 $68
🌟汁烧豆腐 $30
🌟野猪卷 $168
卷物中间有吞拿鱼蓉,上面再放上海量三文鱼籽同海胆😋一啖食落去系超级鲜甜!一啲腥味都冇🥹连平时唔食生嘢嘅朋友都食到😝
🌟带子三文鱼籽 $55
酥炸带子放上自家制蛋黄酱同粒粒三文鱼籽,口感丰富而且鲜味十足✨
🌟吉列芝士火腿 $48
炸到金黄色,口感酥脆,中间系超级多芝士,绝对系邪恶之选😈
🌟关东煮🍢
我哋叫咗萝卜、烟熏小香肠、牛筋肉、竹轮同油豆腐,萝卜吸满汤汁,超级香甜😋牛筋肉大大串,而且肉质非常软腍!
🌟柑桔冷素面 $38
最后一定要食返一个清爽嘅冷面😆面质非常烟靭,配埋清甜嘅柑桔酱油解腻一流😋
另外我哋仲叫咗….👇🏻👇🏻👇🏻
🌟野猪薯仔沙律 $48