2017-06-02
朋友突然兴起话食蒸海鲜之后黎左呢间试下 的确唔错 第一次粥底蒸海鲜 就俾左佢😂一坐低,店员就摆低左酱料架 ,好贴心呀第一样系胀卜卜花甲,口感一流,味道鲜甜,真系好好食喔第二样就系扎扎跳基围虾,店员攞过黎个阵已经觉得好新鲜,食落去果然一流,非常新鲜。第三样系深海龙趸鱼腩,一睇就知啖啖肉,系啖啖肉呀😍 正呀第四样系元贝皇连裙边,店员黎既时候,真系o哂咀,好大只呀,味道仲好好添第五样系手打墨鱼滑和手打鲜虾滑,手打至起胶,好有口感,食落仲有好香既墨鱼同虾味道。第六样系虫草花红枣冬菇蒸鸡,感觉仲好似个d药膳咁,d鸡好好肉地,仲好入味。第七样系日本宫崎放养猪梅头肉,肉片切致薄身,不会太肥腻。第八样系嫲嫲爱心猪肉虾饺,果然冇改错名,真系好似我屋企人整个d味道,食到个家既感觉来。第九样系南瓜粟米鲜排骨粥,味道香甜,因为蒸完海鲜的味道都渗哂落啲粥到,精华所在!最尾就系甜品啦,当日甜品系红豆和绿豆雪米糍,口感烟un,系吃饱之后仲有小甜点食,好贴心。
之后黎左呢间试下 的确唔错
第一次粥底蒸海鲜 就俾左佢😂
一坐低,店员就摆低左酱料架 ,好贴心呀
第一样系胀卜卜花甲,口感一流,味道鲜甜,真系好好食喔
第三样系深海龙趸鱼腩,一睇就知啖啖肉,系啖啖肉呀😍 正呀
第七样系日本宫崎放养猪梅头肉,肉片切致薄身,不会太肥腻。