2009-11-23
天气冻, BBQ最好不过啦, 但唔想食果种急冻冰肉, 劲多味精, 又或者烧完一定肚柯果只, 结果揾左黎呢度, 位置黎讲都几搞野下, 公共交通就巴士同小巴啰, 去北谭涌方向, 未到总站会出现系你右手边既路边, 门口有个招牌同灯饰,唔太显眼, 而且只系写住园林海景, 系无百合两个字既.我系自己渣车去既, 门口最多只可泊两至三架车, 小心. 食物方面, 我觉得真系似私房菜啦, 除左一般既烧烤餐, 另一个就系海鲜餐, 再加上盐焗鱼鱼, 但系个餐本身都好丰富下, 竟然有烧法包. 脆肉瓜, 鸡软骨串, 牛肉串烧, 豆pop串, 烟鸭胸串, 烟肉车里茄串, 其他既就系牛扒, 猪扒,全鸡翼(串好既), 鸡中翼(又系串好既),肠仔. 起初睇落好似好少野, 但食落又刚刚好㖞. 每一台有独立西式炉, 夹夹下唔驶整污糟对手, 仲有个独立既雪柜放好你既食物,干净卫生.另外环景都唔错, 无左烧烤场果种迫同嘈, 人少少, 又有个唔大唔小既草地花园, 水池, 木既千秋椅, 整洁之余又清新.系一个另类既选择.呢个系我第一次烧完野食唔肚柯之类又唔口渴既BQ. 抵赞
我系自己渣车去既, 门口最多只可泊两至三架车, 小心.
呢个系我第一次烧完野食唔肚柯之类又唔口渴既BQ. 抵赞