2022-12-13
今日个朋友心情唔好所以约左佢去尖沙咀诺士佛台饮下酒食下野解解愁! 因为唔想系楼下咁多人,所以选择左私隐度高既楼上酒吧~见到呢间有人打卡只火焰烧鸡好吸引! 会系上碟前用系你面前点火,好靓咁! 所以就决定黎呢间酒吧!上到去酒吧几有feel, 人少少,岩晒我同朋友倾心事~见到店内仲有桌球枱同beer Pong枱,几适合同一班朋友上黎玩~我地首先叫左两杯cocktails, 一个系杨枝甘露既cocktails 版,一个系荔枝特饮既cocktails 两款都好靓, 杨枝甘露系碗上,加左Rum,另有一番风味🥰,之后另一杯就适合唔太饮到酒既朋友饮,系加左chardonnay ~ 比较易入口~主菜我地叫左好想食既火焰烤鸡~同白酒煮蚬意粉~首先黎左个意粉,呢个意粉我同朋友都好钟意,上面好多蚬肉,而家好鲜甜,意粉好韧身~吸晒白酒同蚬既鲜味,加埋辣椒仔,口感都几有层次🥰我果位唔开心既朋友都开始有食欲~烤鸡呢道𩠌真系即叫即制! 叫既时候店员会同你讲大概需时几耐~但因为我地系黎倾计,所以耐啲都冇所谓~到个烤鸡烤完后店员会完只拎出黎系你面前表演点火仪式😍 呢一刻真系好梦幻~见到朋友都开心返咁~俾你打完卡后,店员会
主菜我地叫左好想食既火焰烤鸡~同白酒煮蚬意粉~
到个烤鸡烤完后店员会完只拎出黎系你面前表演点火仪式😍 呢一刻真系好梦幻~见到朋友都开心返咁~俾你打完卡后,店员会拎返入去切件上碟~ 呢碟真系功夫野,都花唔少心思~只鸡味道都好好食,皮烤到好脆,肉质又好juicy!我地都食到好满意~
食完慢慢继续饮下酒倾计,好舒服~