2013-12-27 1315 浏览
想倾密计又怕人多、嘈、时间限制 ?相信好多人都同我一样架啦 ! 今次多得朋友介绍黎到位于旺角既楼上餐厅,上到去店子细细的, 但好有渡假FEEL喔。「I LOVE BALI」应该系食BALI菜, 不过呢间餐厅主打印度菜式。MENU上选择都算多, 如果问下店员有咩好介绍, 分分钟有意想不到既菜式噜。首先就黎一个脆卜卜既小食, 好似叫做「鱼饼」, 我唔系好记得个名, 咬落去好脆, 冇油腻, 带点咸香, 不过冇鱼味既 XDDD至于饮品, 我就叫左玫瑰冰, 听闻好多人点呢个特饮架。 而朋友就叫左青柠特饮, 我试过味, 都唔错的,两杯都唔会过甜, 我ORDER时叫左少甜,相对玫瑰味会淡左DD啊。GADO GADO (加多加多), 系一款热食SALAD, 有蔬菜垫底, 仲有我至爱既虾片,配一个咸咸地又有D花生既酱, 味道普通啦。招牌巴东牛肉 6oz呢个不得不赞, 的确好味, 辣味出, 汁够浓,肉质够哂林, 送饭一流, 越食越流汗 (爽皮)。印尼花豆炒鲜虾, 花豆系咩黎既呢, 原来又叫臭豆㖞, 有点苦涩味, 唔系人人受得到架, 我个人就麻麻地啦,听闻吃了之后, 去厕所都有好大阵味,越大阵味代表肠胃越好
首先就黎一个脆卜卜既小食, 好似叫做「鱼饼」,
至于饮品, 我就叫左玫瑰冰, 听闻好多人点呢个特饮架。
我ORDER时叫左少甜,相对玫瑰味会淡左DD啊。
肉质够哂林, 送饭一流, 越食越流汗 (爽皮)。
印尼花豆炒鲜虾, 花豆系咩黎既呢, 原来又叫臭豆㖞,
有点苦涩味, 唔系人人受得到架, 我个人就麻麻地啦,
听闻吃了之后, 去厕所都有好大阵味,
越大阵味代表肠胃越好, 信不信由你,
个虾球好弹好鲜, 唔知佢用咩酱炒,
类似XO酱啦, 带出虾既鲜味, 很不错啊。
梅尔辛红饭酿烤鸡, 一上台相机食先啦, wakakka,
成只鸡烤得好靓, 鸡肉好嫩, 有淡淡的香草味,
最爱块烤到好香又唔多油既鸡皮, 而且肉身亦腌得好入味,
入面既饭都系有味的, 咬落有一粒粒爽爽地既东东,
不过唔知系咩, 饭太多啦, 我地3个女仔食唔哂,人多就岩哂啦 !
食呢个酿烤鸡最好就配呢个YOGURT酱,
好多时D YOGURT都有大阵"SO"味,
不过呢个酱又处理得唔错噃, 食到有奶香喔 !
最后系甜品, 包括3款口味雪糕 (罗望子、牛油果、开心果),
加埋土耳其米饭布甸, 布甸入面有米饭, 面层有玉桂粉,
好特别, 但我唔太识欣赏, 我抗拒肉桂啊。
雪糕系hand made架, 最爱罗望子酸酸甜甜的,
牛油果、开心果相对奶味较重, 但我一样喜欢。
2013-10-08