餐厅: 時代冰室 (毓華里)
资讯:

2022-10-15 526 浏览
慈云山时代冰室时代冰室之前成日听闻,早两日系慈云山𠮶头打完波揾嘢食,见到时代冰室做紧秋季限定menu,有一人火锅同煲仔饭,呢排天气转凉啱啱好入去试吓。坐低好肚饿两个人叫咗一个珍宝海鲜锅、一个麻辣肥牛炒乌冬、同埋一个北菇腊肠滑鸡煲。珍宝海鲜锅由个汤底海鲜出嚟,个煲一上枱盖都未开就好香浓虾味!成个餐唔使$100但料都好多,海鲜类有鲜虾、飞鱼籽虾滑、帆立贝、蟹棒、黑鱼片、仲有长洲大鱼蛋,仲有一大个蔬菜盘,同埋香口类鬼马油炸鬼、响铃、狮子狗卷等等!仲包一整个乌冬同贡丸,真系多到两个人食都够饱。我哋仲用coupon $10换多碟肥牛,夹埋个虾汤食真系不错。秋冬季必食煲仔饭,我叫咗个北菇腊肠滑鸡煲仔饭。一开盖就好香腊味味,同埋啲𩠌多到睇唔到下面有饭咁济。腊肠有咬口油脂分明又香口,滑鸡都啖啖肉同唔会鞋烚烚,凉凉哋食落够晒暖。$68足料煲仔饭都好抵。最后就系上个麻辣肥牛炒乌冬,又系好大碟抵食!仲落咗几只辣椒落去炒,麻辣味好出,啱晒我哋呢啲无辣不欢嘅人。肥牛够多之余亦唔会好肥腻啖啖油咁。成个炒乌冬系用铁板上,可以keep住食物温度更耐!𠮶日coupon仲可以特价叫珍宝水果茶!啱晒一路打边炉一路饮!siz
慈云山时代冰室

𠮶日coupon仲可以特价叫珍宝水果茶!啱晒一路打边炉一路饮!size够大又fresh。