2021-10-27
秋天到啦🍂又系食蟹当造季节🦀唔想只食大闸蟹咁单调,所以出去食以蟹做主题嘅套餐❗️真滋味蟹粉四人套餐 $798呢度新出4人套餐蟹肉1.5両,唔会得少少鱼目混珠❗️咁抵食🤩即刻约埋朋友一齐嚟👬👯♂️醉鸡卖相精致,传来阵阵酒香🥃醉鸡酒味香醇,肉质嫩滑,份量大一点会更好!自选三色拼盘选了美味熏鱼、四喜烤麸、烧椒小皮蛋熏鱼表面金黄,腌得入味,味道带微甜。烤麸面筋吸收了酱汁,口感带劲又湿润,绝对系经典上海菜~皮蛋细细粒,味道跟普通皮蛋差唔多。钟意拼盘每款食物少少,可以试多几种唔同嘅食物~蟹粉小笼包终于见到其中一个主角✨咬一口,满口鲜甜汤汁🦀小笼包外皮唔会太厚,蟹肉鲜甜、汤汁浓郁,够晒滋味蟹粉豆腐煲橙红色蟹膏、蟹粉🦀包裹著白雪雪豆腐粒,睇见都想食🤤豆腐煲最紧要够热🔥浓味醇厚蟹粉配清淡嫩滑豆腐,味道一流❗️二小姐🧛🏻♀️一口接一口不停吃…套餐跟白饭,送饭一流👍🏻重庆水煮牛肉水煮牛肉一大锅,上枱已经传来阵阵香气🌶辣度唔系人人食到❤️🔥系非一般嘅辣汤底麻辣鲜香,辣中带麻❗️刺激感觉在口腔久久不散‼️烟韧薯粉吸收了汤底嘅精华,大少话:辣得非常过瘾🔥蟹粉虾球锅巴蟹粉锅巴较少见🦀蟹肉多到遮住晒虾球,果然足1.5両👏🏻锅巴
真滋味蟹粉四人套餐 $798
醉鸡
卖相精致,传来阵阵酒香🥃
醉鸡酒味香醇,肉质嫩滑,份量大一点会更好!
自选三色拼盘
选了美味熏鱼、四喜烤麸、烧椒小皮蛋
熏鱼表面金黄,腌得入味,味道带微甜。
烤麸面筋吸收了酱汁,口感带劲又湿润,绝对系经典上海菜~
皮蛋细细粒,味道跟普通皮蛋差唔多。
钟意拼盘每款食物少少,可以试多几种唔同嘅食物~
蟹粉小笼包
终于见到其中一个主角✨ 咬一口,满口鲜甜汤汁🦀小笼包外皮唔会太厚,蟹肉鲜甜、汤汁浓郁,够晒滋味
蟹粉豆腐煲
橙红色蟹膏、蟹粉🦀包裹著白雪雪豆腐粒,睇见都想食🤤
重庆水煮牛肉
水煮牛肉一大锅,上枱已经传来阵阵香气🌶
辣度唔系人人食到❤️🔥系非一般嘅辣
汤底麻辣鲜香,辣中带麻❗️刺激感觉在口腔久久不散‼️
烟韧薯粉吸收了汤底嘅精华,大少话:辣得非常过瘾🔥
蟹粉虾球锅巴
蟹粉锅巴较少见🦀蟹肉多到遮住晒虾球,果然足1.5両👏🏻
锅巴微暖,应该新鲜炸起,口感超级酥脆🦐上面虾球大只、结实弹牙,蟹粉咸鲜惹味🦀 啖啖蟹粉、虾肉,配脆卜卜锅巴,口感多层次😋
宋嫂鱼羹/酸辣汤
🐟鱼羹浓稠度适中,里边有好齐鱼肉、蛋白、冬菇🍄冬笋、姜丝等~
味道鲜嫩微酸,姜丝亦令鱼羹去除腥味~
酸辣汤馅料丰富,又酸又辣 ,辣到带劲🌶浓郁够味
豆沙锅饼🫔
套餐份量多,未食甜品已经饱🍨幸好甜品系经典豆沙锅饼,先至食得落‼️
薄薄外层炸到金黄色,里面是软滑豆沙馅。外脆内软,整体唔会太甜,符合香港人口味~
整体性价比高,有兴趣嘅朋友记得反试吓