2023-12-29
今年秋天的第一转打边炉,来到公司附近的一家打边炉🍲打卡店。🥇Woooo! 让我彷佛回到了六七十年代的香港,充满了浓厚的复古风情。一行四人的我们,经职员推介后,点了几款招牌菜式。首先,网上和店员极力推介的一款👇🏻🏅城寨龙凤鸡煲翅 (4人份量) 汤底就系一个高级又养颜既鸡煲翅呀!成个汤真系有原只鸡去煲,净系鸡都够鲜甜,仲要有大量花胶鱼翅,满满胶质,愈煲愈出味,超养颜啊!😍真系一梳梳既鱼翅😍花胶都唔细只,满满胶质骨胶原,真系正到飞起!补补骨胶原😌之后,打边炉冇牛肉点得呢!🏅点了份城寨封门柳 和 挂架牛颈脊!份量非常足够,牛颈脊纹理清晰 ,色泽够红,食落去相当软柔!男友超推这个😌🏅封门柳方面,肉质鲜红柔嫩,带有密密分布住雪白油花,食落散发住油脂香同细微的嚼劲。口感肥嫩有弹性,肉味都好突出!🥈流沙芝士狮子狗弹牙口感配上咸香流心芝士,冇谂过狮子狗都可以咁好食!🥈潮汕爆汁牛丸新鲜弹牙🫶🏻弹到一夹就弹左去男朋友度🤣🤣最钟意呢个牛丸系一咬落会爆汁果只,好正!🎖️吃到环境靓,食物品质高,是一餐很丰富的火锅美食,令人满足的夜晚~
一行四人的我们,经职员推介后,点了几款招牌菜式。 首先,网上和店员极力推介的一款👇🏻
🏅城寨龙凤鸡煲翅 (4人份量)
汤底就系一个高级又养颜既鸡煲翅呀!
😍真系一梳梳既鱼翅😍
花胶都唔细只,满满胶质骨胶原,真系正到飞起! 补补骨胶原😌之后,打边炉冇牛肉点得呢!
🏅点了份城寨封门柳 和 挂架牛颈脊!
份量非常足够,牛颈脊纹理清晰 ,色泽够红,食落去相当软柔!
男友超推这个😌
🏅封门柳方面,肉质鲜红柔嫩,带有密密分布住雪白油花,食落散发住油脂香同细微的嚼劲。口感肥嫩有弹性,肉味都好突出! 🥈流沙芝士狮子狗
弹牙口感配上咸香流心芝士,冇谂过狮子狗都可以咁好食! 🥈潮汕爆汁牛丸
新鲜弹牙🫶🏻弹到一夹就弹左去男朋友度🤣🤣
最钟意呢个牛丸系一咬落会爆汁果只,好正!