2022-11-15
楚撚记大排档西环石塘咀皇后大道西554-560号日富里百好大厦地下1号舖Shop 1, G/F, Pak Hoo Mansion, Yat Fu Lane, 554-560 Queen's Road West, Shek Tong Tsui, Western DistrictDADDY 钟意食重味浓味野, 但老人家饮食唔注意, 就好容易有高血压同其他病, 所以家中煮野食都是清淡为主。今日同DADDY 出街食, 老妈子唔系度, 就同佢偷偷食餐好架,间中一次半次放肆下, 生活才不会那样乏味。脆皮BB 好入味,肉嫩入味皮薄!菠萝咕噜肉是镇店菜式,酸甜开胃,青椒菠萝粒,肉块炸过舖上一层酱汁,极之惹味。秋天立味又出动,椰香芋头油鸭髀,老一辈最爱,瓦煲上更是付人怀念,椰奶浓,芋头够粉。DADDY 食完开心到拍了我SHOULDER 然后举起手指公。一不离二, 整多个猪油捞饭比DADDY, 个猪油同豉油系比我地自己随意加, 疯狂一次吧! 秋风起,食多个立味糯米饭食完邪恶野,唔好比人知好彩我平时好孝顺乍, 如果唔系食咁多高胆固醇邪恶美食又唔听话激一激DADDY,以为我谋住佢身家
脆皮BB 好入味,肉嫩入味皮薄!
食完邪恶野,唔好比人知