2023-12-15 60 浏览
又到疯狂打边炉嘅季节啦😍同班好姊妹相约左系湾仔嘅春宵度食鸳鸯锅🙆🏻‍♀️好姊妹之前食过,佢话同屋企人食过之后大家都捧住个大肚腩返屋企🤰🏻所以我哋一行五人决定要去试试佢!好值得既系佢哋有个大露台好啱倾偈💬头炮鸳鸯锅汤底:四川麻辣锅x招牌滋阴补身鸽子汤鸳鸯锅汤底结合了四川麻辣锅和招牌滋阴补身鸽子汤,味道独特。麻辣味刺激🫶🏻,滋补养身既鸽子汤口味鲜甜,令到麻辣同鲜甜嘅口感平衡,非常适合喜欢辣味同追求滋补既我地🫰🏻跟住我哋嗌咗大量顶级火锅材料👐🏻有杂菜杂菌煲、广岛刺身蚝、韩牛三筋肉、拿破仑响铃、A级安格斯牛小排、蛏子皇、济洲猪梅肉、飞驒和牛西冷,猪肉同牛肉嘅脂肪分布都好完美,口感丰富,肉质鲜嫩,超级美味!🙌🏻再加上刺身蚝、蛏子王,带有海水嘅咸香同鲜甜味,真系好好味呀!🫶🏻最后我哋每人埋单都唔使$500💰平过自己买海鲜返屋企打边炉,仲要唔使自己洗碗添😆 作为一个精明嘅消费者,下次都会继续选择嚟春宵👏🏻

头炮鸳鸯锅汤底:四川麻辣锅x招牌滋阴补身鸽子汤