2024-09-24
呢排转凉,有部份嘅餐厅都已经开始咗秋季嘅Menu!呢间高级嘅韩烧店亦都唔例外 👍🏻秋枫烟熏盛选✨酱油盛盒酱油虾酱油蟹真系四季都啱食,包括有大虾、带子、鲍鱼。首先佢嘅海鲜真系非常新鲜,并冇任何嘅腥臭或者异味。酱油腌得好浓郁,但系唔会太咸,采用肥大且肉质坚挺虾肉,好有口感。✨牛肉盛盒另一番嘅丰富,包括:和牛牛舌、和牛三筋肉、和牛牛肋肉、和牛牛小排。职员会先帮肉类进行烟熏,把味道渗入肉质当中,再进行烧烤嘅过程,烟雾弥漫嘅感觉都好有视觉嘅震撼效果!牛舌相当爽弹,所以烟熏嘅味道亦系最浓厚;三斤肉比较厚身,肉味香浓;牛肋肉肥瘦相间,口感结实一点;牛小排油脂丰富,牛小排牛脂适中,滋味滋味。✨五花肉、梅花肉除咗牛肉之外,当然唔少得济州最出名嘅猪肉,五花肉好够肥,卷成一大卷,韩烧嘅时候可以剪成一块块,烧至金黄色,咬落去香脆又有油花感。梅花肉就相对瘦,但肉质好嫩,非常值得一试。✨炸酱面夏天就会倾向食水冷面,但入秋就会想试吓炸酱面,面条好烂口,炸酱亦都好足。✨精选甜品💡 『雪下觅炙』指高丽宫廷贵族雪夜下尝的烧肉。时而逝易,高丽时的「雪下觅炙」成为而家一间高级韩烤餐厅
👍🏻秋枫烟熏盛选
✨酱油盛盒