2021-11-14 19 浏览
朋友开完会,约我去观塘成业街等,然后一齐去午饭,见到呢座大厦有间食店叫秋意,正好现在秋意正凉,咁啱呢个天气,就去试吓啦!入到餐厅,有啲中西合璧嘅感觉,我哋两个人分别叫咗一个便当,一个红酒杂菜猪软骨配汤面,跟陈皮普洱茶;另一个要酸菜鱼汤面,跟热柚子蜜,再加个小食话梅醉鸡翼。小食醉鸡翼先上,一上碟已经闻到浓浓酒味,零舍开胃,喜欢醉鸡嘅朋友一定要试一试;酸菜鱼汤面,因朋友怕辣,所以我哋叫一个清新啲,鱼肉爽脆,配上传统酸菜和豆卜,好暖胃,秋冬食呢个就最啱嗱;红酒杂菜猪软骨,有啲fusion feel,西式得来又有中菜感,汤面跟猪软骨,分开两碟上枱,可见老板的心思,猪软骨淋甜配上红萝卜和酱汁,别有一番风味,配埋普洱茶,好满足。食饱饱,继续去观塘shopping。

食饱饱,继续去观塘shopping。
2021-11-13