2011-10-04 546 浏览
系openrcie见到秋田嘅食评不错, 于是就book定台同老公食饭~一去到, 已经有沙律放左系台上面, 等齐人,师傅开整前菜,鹅肝蒸蛋鹅肝蒸蛋味道没有特别...活生生烧龙虾~师傅用龙幔膏做汁,真系又好睇又好食~!鲍鱼及煎鹅肝~鹅肝煎得好香, 个面仲脆脆地, 超好味~赞!!!!!!Upgrade左澳洲和牛, medium rare, 啱啱好~龙虾头没有浪费, 用来煮龙虾汤, 淡淡嘅龙虾面豉汤, 冲淡之前嘅浓味食物炒翠玉瓜本人很喜欢hello kitty, 所以叫师傅整左个kitty 头, 都好似呀!kitty头之后变成好好味嘅秋田炒饭, 唔钟意食饭嘅我都食晒成碗甜品有豆沙饼同雪糕, 师傅话豆沙饼嘅皮系用蜜糖, 而豆沙系少糖, 所以食落唔会太甜由于之前已经upload左8张相, 所以之后嘅相比唔到大家睇....整体黎讲, 成餐饭都好味, 特别系鹅肝, 真系超级好味 成个晚餐嘅气氛都好好, 师傅又表演魔术, 又讲下笑, 大家都食得好开心但系如果上菜嘅节奏昌略为快一点就好了...因为我老公佢太肚饿了.....

鹅肝蒸蛋味道没有特别...
活生生烧龙虾~师傅用龙幔膏做汁,真系又好睇又好食~!
炒翠玉瓜

整体黎讲, 成餐饭都好味, 特别系鹅肝, 真系超级好味
2011-09-03
庆祝纪念