2020-10-28
天气 渐渐变得清凉, 踏入秋天季节, 总会想起吃火锅。 疫情关系,好一段日子没有到海之恋的 马祖, 实在非常想念😋😋😋 每人独立专享一锅🍲🍲🍲我选择了滋补 美颜的, 虫草花桃胶锅。 朋友选择了花雕醉鸡锅。对我来说吃火锅最重要 肉类 , 这里的牛肉油脂分布均衡, 猪肉爽口冇骚味。 老实说,我只是拣最便宜的203蚊套餐, 这个cp值非常高。 厚薄适中的肉片🍖🥓,不像坊间有些店舖有如灯影牛肉🤣🤣另外我最钟意就系特长蟹柳棒, 商场楼上 Donki 熟食专区 特长蟹柳卖紧 45蚊两条😙😙, 呢度系任食, 真系超钟意。其他蔬菜 比较特别嘅系有羽衣甘蓝, 每次嚟我都系会必食嘅😍😋😋, 另外粟米🌽蕃茄🍅 金菇🍄, 都洗得好干净。 药膳汤底同娃娃菜好match, 今次食咗好多娃娃菜。最重要系有我最钟意嘅movenpick雪糕, 我和朋友夹埋食咗好多杯🍨🍧🍨🍧🍨🍧😆😆 仲有最新出品嘅花生酱雪糕, 之前嫌佢喺7- 11卖得贵, 今次就可以一次过试埋啦。😁😁闲日夜晚去食静静地, 最重要系食 最早过一轮, 人少少唔使逼唔使争。