2017-10-19
凉风起最好就系10HA10HA啦又去新地方试喇。地方好大,环境清净,我地两个人好早到,所以包场咁,服务员招呼周到店员安排我坐卡位,卡位有两个炉,一个烧烤,一个电池炉,两食㖞。我坐底叫咗啤酒解解渴,转头就有碟小菜免费嘅,比我送酒㖞。朋友嚟到,早一日前订咗花胶炖鸡汤底,煲嚟到滚一阵,打开个盖,啲花胶大块到丫,服务员帮手剪细啲花胶,然后开始饮汤,好味道丫......连饮3碗呀。之后试吓烧烤肥牛,肥牛油脂唔算多,都好香牛肉味,滚吓啲牛肉啦,滚嘅仲好味。海鲜拼盘,按自己心目中嘅食物选,二人份量价钱$480,鲍鱼烧烤一流,滚就要小心唔好滚太耐,蛏子滚10秒就要食,带子攞去烧烤香好多,虾就普通咗啲,冇咩鲜甜味。点埋菜,两个人食真系饱到郁唔得,点知仲有糖水系送嘅,唔够可以再饮,雪梨雪耳南北杏,好好饮,唔会太甜,但系真系饱到饮唔到第二碗喇。呢道走中高路线,过咗夜晚9点会平啲,服务员好好服务,值得再试
啤酒买一送一
免费小食
9款酱油
花胶炖鸡汤底
安格斯肥牛
海鲜拼盘(虾、鲍鱼、带子、蛏子)
雪梨雪耳南北杏糖水