#牛大人#观塘近排天气开始转凉 就想同朋友食番个暖笠笠既边炉今次就去左观塘apm既牛大人 试下佢最豪华既「极上和牛吃到饱」套餐🎉🎉一个边炉既精髓就在于佢既汤底🤝汤底✅🥣牛大人既汤底有十款比你选择🫡🫡而我就拣左店家推荐既秘方麻辣锅🌶️🌶️🌶️麻辣汤底煮开后散发出浓郁既牛骨香气 再加上辣椒同八角、肉桂等香料既结合呢种既辣味唔同于一般麻辣汤底单纯以麻辣去刺激味蕾而可以将食材鲜美既口感带到出黎,值得一赞🎉👏🏻👏🏻👏🏻🐮牛✅牛胸爽:食落爽口 👍🏻建议可以一块牛胸爽夹住一块M5牛肩卷咁就可以感受到嫩滑牛肉同爽脆牛胸爽既双重口感😏澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排:牛肉肉质嫩滑,油脂分怖平均,有种入口即溶既感觉🫨安格斯特选牛板腱:脂肪较少味道浓郁,而且带筋爽口海鲜方面🦐虽然选择唔多,但肉质弹牙,唔会话恰耐左就变酶鲷鱼片: 厚切 口感一流🫡甜品方面🍨拣左仙草冻❤️味道清甜 岩哂打完边炉后食 一解口入面油腻既感觉😇#打边炉#hkig#hkfood#foodie#instafood#photography#18区美食#美食游记
#牛大人#观塘

汤底✅🥣
牛大人既汤底有十款比你选择🫡🫡
而我就拣左店家推荐既秘方麻辣锅🌶️🌶️🌶️

麻辣汤底煮开后散发出浓郁既牛骨香气
再加上辣椒同八角、肉桂等香料既结合
呢种既辣味唔同于一般麻辣汤底单纯以麻辣去刺激味蕾
而可以将食材鲜美既口感带到出黎,值得一赞🎉👏🏻👏🏻👏🏻

🐮牛✅
牛胸爽:食落爽口 👍🏻建议可以一块牛胸爽夹住一块M5牛肩卷
咁就可以感受到嫩滑牛肉同爽脆牛胸爽既双重口感😏

安格斯特选牛板腱:脂肪较少味道浓郁,而且带筋爽口

海鲜方面🦐
虽然选择唔多,但肉质弹牙,唔会话恰耐左就变酶

鲷鱼片: 厚切 口感一流🫡

甜品方面🍨