2024-11-24
话说一直都想试下蛇羹呢个补身食物因为成日都手脚冰冻,加上最近天气骤降,真系好想试下蛇肉性质偏温,含丰富蛋白质,属三低食品:低脂、低胆固醇、低热量!去完airside过嚟都好方便啲餐都好多野食,仲要唔贵,等我叫个B餐自私食先,最正个餐包埋最爱嘅腊味糯米饭🤞🏻五样野都只是$198,超抵先来一碗劲足料嘅蛇羹,系用咗五种蛇去制作除咗大量木耳和鸡丝,真系见到有蛇肉架,其实佢嘅味道就好似食紧鸡肉咁,我自己觉得冇特别腥味不过餐厅都放咗辟味嘅柠檬草最正系任你无限添加嘅脆脆,每片都脆卜卜真系激多料,食完都饱咗7成钟意去加埋果皮嘅甘香味道,所以唔会觉得有腥怪味本身都有少少担心有怪味,其实好似碗仔翅咁然后腊味饭出场,又系很多腊味粒,仲加埋葱粒糯米饭烟靭,但系少许辣(唔知系咪加咗胡椒)感觉有点躯寒作用原盅花旗参炖海参,入边又系好足料原条海参唔会等到好淋,系有咬口的有花旗参嘅味道,我自己都好钟意饮呢个汤见到有排骨同鸡脚一齐炖,甘而鲜甜最后拣咗鲍汁花菇扣水鱼裙边水鱼裙边我也未食过,所以想试试原来佢都系一个好滋补嘅东西同样都是低脂,高蛋白质,补肾,润肺止咳等等有三大片,质感是滑嘟嘟,唔似花胶同海参咁要𡁻几下先烂,佢
因为成日都手脚冰冻,加上最近天气骤降,真系好想试下
去完airside过嚟都好方便
五样野都只是$198,超抵
先来一碗劲足料嘅蛇羹,系用咗五种蛇去制作
不过餐厅都放咗辟味嘅柠檬草
最正系任你无限添加嘅脆脆,每片都脆卜卜
真系激多料,食完都饱咗7成
钟意去加埋果皮嘅甘香味道,所以唔会觉得有腥怪味
本身都有少少担心有怪味,其实好似碗仔翅咁
然后腊味饭出场,又系很多腊味粒,仲加埋葱粒
糯米饭烟靭,但系少许辣(唔知系咪加咗胡椒)
感觉有点躯寒作用
原盅花旗参炖海参,入边又系好足料
原条海参唔会等到好淋,系有咬口的
有花旗参嘅味道,我自己都好钟意饮呢个汤
见到有排骨同鸡脚一齐炖,甘而鲜甜
最后拣咗鲍汁花菇扣水鱼裙边
水鱼裙边我也未食过,所以想试试
原来佢都系一个好滋补嘅东西
同样都是低脂,高蛋白质,补肾,润肺止咳等等
有三大片,质感是滑嘟嘟,唔似花胶同海参咁要𡁻几下先烂,佢用筷子一夹就好易烂,所以入口唔需要点咬,不过我自己就唔太喜欢呢个口感,同埋本身佢系冇味道,我需要加酱油调味
成个餐真系太多嘢食,我觉得呢度系二人份量添
食到最后真系太饱太饱,所以腊味饭要打包回家