2015-10-19 3015 浏览
天气开始凉凉地,又系煲仔饭出场嘅时间🔥庙街一向比我有一种龙蛇混杂嘅感觉,喺呢度食煲仔饭,感觉特别地道🌾今晚都要排下队,等左15分钟,就入左去👍🏻❤️咸蛋肉片汤 $38同行朋友话今日好热气。。如果唔系佢热气,我一定叫个鸭蛋蚝饼食下,不过见佢成口生晒飞滋,算啦。。咁当然要下一下火啦!汤入面好多白菜仔,对于重口味嘅我黎讲,呢个汤都好够味!咸蛋黄用汤匙"界开",漏油嘅。。见到咸蛋黄嘅橙色由放喺汤嘅上面,加少少胡椒粉,惹味!❤️腊肠排骨饭 $47好细个已经有一个知道边个教我习惯,相信好多人都会。。就系煲仔饭一黎到,首先要从打开个盖,在牲畜打两个圈落老抽,再琴返个盖焗大约10分钟!咁样做的确会令饭焦多一啲,腊肠都算值得一赞,咁嘅价钱,呢条腊肠都算系唔太多肥猪肉,排骨入味!饭有煲仔嘅香气,饭焦唔算太㶶,啱啱好!❤️腐乳通菜 $17腐乳通菜都系一贯水准啦!只系一啖里面唔可以沾太多腐乳,如果唔系真系会好咸架!**温馨提示:如果第一次来呢度食煲仔饭,要记住呢度系唔提供饮品架!饮品要自己出去买,如果唔止一个人黎呢度食饭,想节省时间,可以一个人出去买嘢饮,另一个人继续喺度排队,咁就快靓正!✨

天气开始凉凉地,又系煲仔饭出场嘅时间🔥

今晚都要排下队,等左15分钟,就入左去👍🏻

❤️咸蛋肉片汤 $38