2023-07-27
朋友带我嚟深水埗食串烧,呢间传销店系任食,扫QR code 自己落单,野饮自己随便拎,仲有少量啤酒🍻,串烧配啤酒一流。餐厅只有晚市,好啱一班人放咗工嚟聚会食饭。特色系串烧支签有个齿轮仔,可以放落个炉等串烧不断自转,方便到爆,又烧得劲均匀。蔬菜类🥬1️⃣秋葵嫩绿色嘅秋葵非常饱满,用椒盐烧过之后,秋葵更加滋味,秋葵入边嘅一粒粒非常有口感。2️⃣豆卜烧完之后的豆卜充满豆香味,外皮香脆。加上椒盐🧂令豆卜多左重刺激的辣味,滋味满满。3️⃣日式小番薯细细条小番薯,一口一件,绵密又香甜,我嫌唔够甜再抹上一大片蜜糖,真系好好味,好幸福🥰🐂牛肉类1️⃣牛舌,柔软的牛舌,味道鲜甜又多汁,口感非常好。2️⃣牛腹腩脂肪满满,一路烧油脂的香气一路散发出黎,认真吸引!3️⃣牛柳肉,呢一个又系非常好食嘅串烧,牛柳肉嫰滑非常Juice,每一啖都食到牛鲜味。🐑羊肉类1️⃣羊后腿肉,呢度竟然有烧羊肉,让后腿肉比较结实,羊肉味浓郁,但系唔会系膻味,非常合我口味。2️⃣羊卷肉系羊腹嘅部位,脂肪比较多,钟意食脂肪嘅朋友非常适合。羊卷肉系烧嘅过程中释放了很多油脂出来,所以味道非常香。🐖猪肉类1️⃣猪颈肉肥瘦均匀,食落去非常松化,加上烧肉酱汁一齐烧,更加好味道。2️⃣日
1️⃣牛舌,柔软的牛舌,味道鲜甜又多汁,口感非常好。
🐑羊肉类
🐖猪肉类
2️⃣日式猪梅肉,肉质非常柔软,烧过后后搽上日式烧汁,甜甜地非常好食。
3️⃣猪腩仔,半肥瘦嘅猪腩仔,肉嫩又多汁,每一啖都系猪肉鲜味。
🐓鸡肉类
1️⃣鸡肾口感非常爽口,烧完之后加上椒盐,味道更加丰富。
2️⃣鸡软骨爽脆嘅口感,令人食到唔停口,一口一粒,鸡肉嘅脂肪令鸡软骨更加好味。
3️⃣鸡中翼,烧鸡翼个个都钟意食,鸡翼外皮烧到脆卜卜,鸡肉热辣辣又多汁,咬落去肉汁即刻流出来。而且配任何酱汁都非常好味。