2022-11-06
今日系科学园参加完跑步活动,做完运动好肚饿,唔知科学园呢边有咩食,上OPENRICE睇到HUNKY DORY。呢到食西餐为主,MENU亦发现有韩国FUSION菜。我地实在太肚饿啦,就拣左平时早午餐嘅大路野。💜露笋巴马火腿EGG BENEDICT食BENEDICT最期待就系切开只蛋,流晒蛋黄出黎果下。🤭除左露荀之外 ,中间重夹左大量波菜。配上酸酸地嘅荷兰汁。BENEDICT侧边嘅沙律菜捞左沙律醋,好FRESH好开胃。刚刚好可以中和PARMA HAM嘅咸味。估佢唔到成个BENEDICT都几健康。🤣💜ALL DAY BREAKFAST 有炒蛋、薯饼、多士、茄汁豆、肠、烟肉、大啡菇、烟三文鱼同沙律菜。份量适中,炒蛋炒得好滑👍🏻💜威尔士式猪肉丸肉丸除左猪肉原来重有烟肉系里面,个酱汁唔系浓味果种,同肉丸配搭得好出色。🤎CREAM BURLEE CAPPUCCINO & ICED CARAMEL LATTE一早起身跑步,最后饮番杯回魂啡,CREAM BURLEE听个名咁特别,甜甜地几易入口。相反,我觉得焦糖咖啡嘅咖啡味会出D。
💜露笋巴马火腿EGG BENEDICT
食BENEDICT最期待就系切开只蛋,流晒蛋黄出黎果下。🤭
💜ALL DAY BREAKFAST
💜威尔士式猪肉丸
一早起身跑步,最后饮番杯回魂啡,