2019-09-07 213 浏览
一早约咗去中环整啲嘢,朋友话要去呢个地方,我以为系靓靓嘅地方食下午茶,原来呢度系饮嘢嘅,整完野过到去先至知道原来系别有洞天。净系揾个门口我都犹豫左几分钟,俾人笑到面都黄。咁好啦暂时戒紧酒嘅我,同威士忌冇缘份,睇吓佢嘅餐牌,我心谂有乜理由喺中环饮咖啡可以咁平,咁好啦一于叫杯咖啡睇睇先。一个字,靓。环境好靓。成个地方嘅环境好舒服,每台客都系细声讲大声笑,气氛轻松自在。有好多植物做装饰,自然会令到人好想影相,同埋真系好多威士忌嘅选择,钟意饮番杯倾吓计,比起去酒吧酒吧,呢度会系更加舒服嘅选择。虽然我冇饮酒,但系我睇过个餐牌,佢选择多得来价钱亦都好亲民。我点嘅cappuccino绝对比好多咖啡店味道好好多,奶泡亦都打得好厚身,用靓靓嘅餐具装俾你,入口相当柔滑,平时饮咖啡我好少落糖,系呢杯咖啡嘅味道已经相当平衡,绝对唔需要自己再加糖已经好好味!一路饮咖啡一路俾人笑,但系可能因为肚饿嘅关系,我10分钟就K.O.左杯咖啡。一路讲一路讲讲到口都干,所以再order左杯茶。坚好饮!佢哋用嘅系有机茶叶。我就拣返自己最钟意嘅Berry味道,成个茶壶攞俾你,最奇怪嘅事通常饮呢啲茶自己都要再另外加啲糖先至够味道,

一个字,靓。环境好靓。

一路讲一路讲讲到口都干,所以再order左杯茶。

坚好饮!佢哋用嘅系有机茶叶。

我就拣返自己最钟意嘅Berry味道,成个茶壶攞俾你,最奇怪嘅事通常饮呢啲茶自己都要再另外加啲糖先至够味道,但系又唔使加糖都已经好够味,我打开𠮶盖睇吓,原来里面系加咗新鲜水果,唔怪得知!

喺置地广场想饮番杯终于有个好选择!