2020-04-28 1134 浏览
最近因为太无聊同男朋友开展咗一个全新project-食均全世界就系喺香港食唔同地方嘅食物~第一站就嚟到秘鲁~好奇心驱使我叫咗杯Tiger milk嚟试吓,只能讲好奇真系会害死猫🤣第一啖食落去,酸到怀疑人生,后来上网查先知系citrus-based 嘅汁,可以用嚟醒酒🙈讲返入面啲料先,有鱼生,炸粟米粒同洋葱,成个组合好难顶😭海鲈鱼他他配上薯蓉口感同味道清新和谐,中间仲有牛油果酱同olive酱烤鸡本身都辣辣地,我要靠果汁先坚持到落去🤣好就好在佢唔会太干辣得嚟又几惹味配菜就拣咗蕃薯,上面仲有肉桂粉,食落有种甜品feel杯饮品用紫粟米,菠萝同香料整,都几好食又解辣第一站嘅秘鲁菜令我进入新世界,人生就系有伏有惊喜🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
就系喺香港食唔同地方嘅食物~第一站就嚟到秘鲁~

Tiger’s  milk

海鲈鱼他他薯蓉

招牌秘鲁烤鸡

配菜就拣咗蕃薯,上面仲有肉桂粉,食落有种甜品feel

Chicha morada

杯饮品用紫粟米,菠萝同香料整,都几好食又解辣

海鲈鱼他他薯蓉