2021-09-15
平时去旺角唔知食乜,自不然会去726拣嘢食,但原来过多两栋楼有栋唐楼都有楼上餐厅,仲要几宽敞吓想食个二人晚餐就啱晒,呢个set都包几多嘢,有汤、沙律配小食、主菜同饮品一入嚟就已经有杯西瓜沙冰冷静吓,真系好过送热水呢间嘅扒烧得非常用心同出色,黑毛猪鞍烧得劲香,未切已经香喷喷,点苹果酱食,完美地夹。配咗墨汁冷面,有啲脆丝送面,口感一绝大胃未食过咁嫩嘅羊架,一咬就骨肉分离,嚼佢完全冇摄肉入牙罅。酸忌廉焗薯亦然,一叉佢,就勺到,唔使用剑㗎,酸忌廉同肉碎嘅调味超和味冇谂过蟹柳沙律会有咁出嘅蟹味,菜又够爽口,菲达芝士波波卷都好特别,味道好有层次貌似啫喱嘅寒天海藻,质感真系如啫喱一般,但深化咗柚蜜嘅调味,成件事更加bling bling。配埋三文鱼他他多士,深海嘅感觉不停起伏汤就肯定好饮过迪丽月巴整𠮶啲,南瓜味超香,蘑菇都饮得出超有诚意地丰富,而且仲有哈哈笑拉花抹茶蛋糕唔单止外表几有惊喜,味道同质感都得意,面𠮶层涩涩地,白色蛋糕位就系非一般嘅绵柠檬蛋糕系好味嘅保证,而且加上金宝,口感更提升,成件蛋糕食起嚟几满足抹茶latte泡沫激厚,怀疑系打足400次,抹茶睇落层层分明,搅匀佢再摊多阵,又回复两层分
有栋唐楼都有楼上餐厅,仲要几宽敞吓
一入嚟就已经有杯西瓜沙冰冷静吓,真系好过送热水
抹茶latte泡沫激厚,怀疑系打足400次,抹茶睇落层层分明,搅匀佢再摊多阵,又回复两层分明,真系够晒足料