cafe TOO

2016-11-16 19881 浏览
我第一次食cafe Too既buffet, 真系大乡里出城咁.当日星期六既Lunch Buffet由12:00-15:00之前已经订左位, 所以侍应可以立即安排到近窗既位置.先跟老公出去拎冷盘, 有面包蟹, 长脚蟹, 大虾,中虾以及青口没有最爱的生蚝及翡翠螺第一次吃面包蟹, 味道唔错, 蟹膏比较多, 但拆蟹需时XDD长脚蟹都唔错, 没有雪味, 不会太咸, 而且肉较鲜甜, 而且容易拆.相反大虾是海鲜区中最差的, 有雪味,而且虾身有些透明的胶质, 不知道是甚么, 虾肉亦比较实而无味.只咬了一口已经唔想食刺身有4款, 三文鱼, 北寄贝, 八爪鱼及吞拿鱼, 虽然全部都唔系甚么靓刺身.但北寄贝, 八爪鱼出奇地新鲜,我地Encore了两次甜品区很大, 很多款甜品, 雪糕系哈根大师, 有8款口味, 但竟然无最人气的朱古力.有一个Corner整泰式Salad, 亦有Cheese corner+面包, 但没有将西汤放在一起, 有点麻烦.有中式点心, 虾饺烧卖, x烧包,奶皇包, 饺类以及小笼包都有,当日有几个人问有无寿包, 师傅都立刻对应到 (赞)牛扒羊扒唔少得, 仲有中式烧味, 热盘大概有8款, 仲有

之前已经订左位, 所以侍应可以立即安排到近窗既位置.

没有最爱的生蚝及翡翠螺

只咬了一口已经唔想食

但北寄贝, 八爪鱼出奇地新鲜,我地Encore了两次

牛扒羊扒唔少得, 仲有中式烧味, 热盘大概有8款, 仲有粉面corner, 即炸天妇罗, 仲有唔少得各款咖哩

种类多得有点过份.但系我行走全场都揾唔到有中汤....唔系必有的吗???
大约食左一半时间, 听到场内突然响钟, 唔知道发生咩事, 只见有食客行到某一个位置, 我当然叫老公都去睇下啦.
原来系有中汤供应. 应该每次只供应少份量.
不过当日只系冬瓜煲鸡汤, 味道比较清淡.
见到甜品区师傅整紧梳乎里, 又试返个先. 可能太细既关系, 觉得只系食左阵风XD
各款甜品味道都唔差. 食左两个几钟都试唔哂所有既野.
但个肚真系塞唔落了. 整体Cafe Too既味道都唔错. 而且Service非常好.

不轮师傅或侍应, 都令人非常舒服愉快.
2016-11-05