2019-10-17 721 浏览
今晚好友为我庆生🤗⋯⋯当然要食间有质素嘅餐廰,铜锣湾这间是其中一间分店,位置在世贸中心三楼,好容易找,直上电梯二层。就见到招牌,立在餐厅门口,直望就见到一望无际的维港,还有吧枱在餐厅入面,又可以学到师了!感觉好开掦,坐位亦寛濶,伙计安排坐在窗口梳化位置。一边享受食物,一边睇幻彩咏香江👍🎆⋯⋯食物方面,种类繁多,有串烧,有刺身,有寿司,定食等等!生日呀。当然等伙计推介,叫了一个什锦刺身,有中Toro(其实睇落都唔细🤗),虾,澳洲海胆,左口鱼,鳕鱼。完全是今天新鲜运到,真系有食神😋⋯⋯牛舌串烧就有少少失望,过左火!南瓜和番薯🍠天妇罗,好甜。最杀食,当然就是那碗诲胆丼⋯⋯哗!有二层海胆,鲜,甜,用紫菜包来食又得,浄食海胆,都得,悉随尊便⋯⋯🤣仲有二个小食,豆腐表面铺上木鱼碎,加少许酱汁(简单就是👍)腌制嘅牛蒡,就有少许咸😔。总括来讲,都唔错。
都得,悉随尊便⋯⋯🤣仲有二个小食,豆腐表面铺上木鱼碎,
庆祝纪念
生日