2008-02-06 5 浏览
我哋一向系食寿司的支持者,直到佢关o左西环铺去开上环铺之前,我哋一路有帮衬开。见佢开番西环间铺,我哋又好耐冇帮衬佢,所以上星期就走o左去食。我哋平日晚上七点几到,等左一阵间咁啱有人埋单,所以唔系等左好耐就有位喇!虽然现在间铺冇左回转带,但唔见得大左,因为佢用加多左已前o个种台凳,迫o左又唔好坐…坐轮椅的朋友都唔驶去lu!一坐低就俾左两杯有小小腥腥哋嘅绿茶俾我哋﹝好似系用绿茶粉开的…其实真系饮唔出系咪绿茶,不过见到个透明胶壶底有d好似绿绿黄黄嘅粉…就当佢系啦…同埋都唔知开左几耐同冲左几多次,因为个味似系“庄”过用茶粉开的茶的水壶,洗唔干净但又再加清水然后冲出来饮o个d水嘅味咁﹞唉!以前系一人一个茶包…今次主要都系叫番以前食开d野,又为左想睇吓佢有冇进步,我哋冒险叫o左一串炸鸡软骨试﹝因为佢以前d炸野系唔得嘅,油到爆炸但唔够脆﹞系等紧野食的时候,我就去倒豉油准备开餐,点知一倒出来,哗!又稀又浅色(可能仲浅过生抽),一试发现冇左寿司豉油应有嘅咸味同香味…野食隔了一阵先到。件三文鱼寿司件鱼冇以前咁厚(成本上涨…冇问题,明白嘅)但个饭就好唔掂,虽然都知佢个饭一向都系用机整出来,一定冇真正手握咁好

野食隔了一阵先到。件三文鱼寿司件鱼冇以前咁厚(成本上涨…冇问题,明白嘅)但个饭就好唔掂,虽然都知佢个饭一向都系用机整出来,一定冇真正手握咁好味,但系今次个饭就似系雪过嘅冷饭咁硬,而后来的寿司d饭就唔再似冷饭,不过冇o左醋;串炸鸡软就不单只油,又韧又炸唔透,仲要见到d鸡皮﹝即系变o左黄色的白切鸡鸡皮,系唔脆嘅﹞。另外,手卷仲衰,d饭多到不得了,起码占o左手卷嘅三份之二,好似怕你食唔饱咁,仲有d野未完全解冻就上台,牛油果虾卷只虾超冻,仲见到有结冰,最搅笑系加州手卷里面嘅青瓜,唔好以为系蔬果就冇事呀,仲衰,雪烟了再来结冰!!!

最离谱就系间铺已经细,仲要叫三个客坐张系铺中间嘅二人台,讲真放左三只杯和豉油碟之后,我唔知仲可以放d乜,而第三个系要坐系个条1m都冇嘅全铺唯一一条走廊道,佢唔起身+行开就冇人行得过;门口个小姐(唔系老板娘)d态度又唔好,个小朋友入来问要等几耐,佢就黑面同细路讲野,仲串串哋咁问佢等唔等﹝不过佢都唔系特别黑呀细路面,因为我全程都未见过佢唔黑面(同佢d同事倾计除外﹞;其他d员工又唔小心,打翻豉油落个客件褛道,搅到人哋要立即攞过隔离干洗,虽然人哋大方话okay,佢哋又陪返干洗钱,但系大佬呀!天寒地冻冇左件褛,冷衬系咪问佢攞番睇医生钱先?

都知佢哋唔休做,但要揾钱都唔系咁嫁吗?

我哋好失望,佢就算减价,我哋以后都唔再去lu!