2010-07-31
重未试过瑞士菜,就专登试吓依间啦,都见有好多特式野食。睇完个餐牌,其实真系唔知系咪真系瑞士菜,除左芝士火㶽外,见有意大利、法国、德国、美国都有,不过唔紧要,最紧要好食 ~因为好六点半就到,成间餐厅除左两个讲野劲大声劲嘈既外藉人仕外,只得朋友同我两个,坐得尚算舒服。那些外藉 waitress 服务未算殷勤,反而有个会讲广东话既 叔叔 waiter 比较热诚,唔知会唔会系老板黎呢。今次有段小插曲,我挂住帮我朋友 order,点知唔记得左叫自已份 main course,因 waitress 并无 repeat order,我又以为自己叫左,到最后差不多食完先发现我无落到单,赶时间无法,埋单走,下次会黎试多次 ~餐前饱配牛油,侍应黎到身边,有五六款拣,冻面包,无咩特别。Apple cinder,甜甜地几好饮,可选择有酒精或无酒精两款。我饮有酒精成份既,甜味多过酒味,当汽水饮,都几好。butter with trade mark,印有商标既牛油,几得意,不过好似份量太多,两个人用本五份一已足够。剩余既会唔会返用呢?掉左又好浪费㖞。龙虾仔忌廉薯仔汤,味道一般,口感好厚,鞋鞋地、唔幼滑。龙虾汤比佢
餐前饱配牛油,侍应黎到身边,有五六款拣,冻面包,无咩特别。
龙虾仔忌廉薯仔汤,味道一般,口感好厚,鞋鞋地、唔幼滑。龙虾汤比佢更好饮。
生黄猄肉配芝士蒺藜油及酸磨菇,如果每样食料单独食都会好怪,但卷埋一齐食就唔同晒,味道好特别、有唔同层次同口感,好好既一道前菜,好开胃。
瑞士白汁牛仔肉配薯饼,牛仔肉都鲜嫰,薯饼香脆,配菜新鲜,味道唔错,只觉普通左啲。