2023-05-23
夏天放假同朋友入西贡玩水,约咗系西贡市中心等。市中心呢度有好多间食肆,今日同朋友就想食pancake。呢度嘅soufflé pancake 都有好多款式,价钱对比起出面嘅cafe都系十分抵,每款都只系$50左右。今次同朋友share,拣咗三只味。Original 原味奶油$48原味试到佢pancake 浓厚嘅蛋味,质地一如既往地好松软同有足够嘅空气感。原味嘅奶油都好香甜,比起其他味道都唔会逊色😋Tiramisu $58浓厚嘅coffee味,配上日式疏乎厘系perfect match,啱晒咖啡控。Oreo and cream 奶油曲奇 $55朋友就最钟意Oreo味,上面嘅Oreo 脆脆令个pancake 口感更有层次。天气咁热,所以另外仲每日点咗杯smoothie。透心凉得嚟,仲有少少饱腹感。饮得出每杯都加左新鲜水果入去,感觉好fresh 同足料。杂莓乳酪 $58啱啲喜爱酸甜杂莓嘅人士,我朋友就好钟意呢个味。菠萝椰子 $58令我谂起pina colada,椰味亦好浓。饮完消暑透心凉
Original 原味奶油$48
Tiramisu $58
Oreo and cream 奶油曲奇 $55
杂莓乳酪 $58
啱啲喜爱酸甜杂莓嘅人士,我朋友就好钟意呢个味。
菠萝椰子 $58
令我谂起pina colada,椰味亦好浓。饮完消暑透心凉