餐厅: PHI Coffee & Pancake (美孚新邨)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-10-11 548 浏览
Soy Egg 🥚同9 Flag 🏳️经过美孚顺路揾下野食,一于就拜会下PHI呢间出名梳乎厘班戟既café啦😋必试: 梳乎厘班戟🥞 抹茶鲜奶🍵环境🌟:4 / 5食物🍽️:4 / 5服务🧑:4 / 5价钱💰:人均$250是但总结: 店内环境非常舒适,睇得出食物摆盘有放心机,打卡一流👍🏻我哋叫咗个二人餐dinner set ($368) ,包两款前菜、两款主菜同一款pancake,性价比都OK。Café黎讲食物质素做得唔错,人气梳乎厘Pancake值得一试😍是但食评🌟💬✰ 黑椒牛肉沙律🥩 跟餐配既一道前菜,味道有啲似🍖火腿同埋有啲干🥲✰ 吞拿鱼他他 🐟 另一道前菜,吞拿鱼碎放系一堆沙律菜上,跟我想像中既”他他”有啲出入…..应该改名为「吞拿鱼沙律」🤔✰ 芦笋鸡扒意大利饭🍗 鸡扒煎几得香,意大利饭质地偏软,可能系为咗迎合番东方人口味,但每粒米饭仍然分明可见。酱汁充满芦笋既味道,同饭既比例啱啱好,所以唔会太腻。✰ 油渍蕃茄烤吞拿鱼扁意粉🍅🐟吞拿鱼烤成半生熟,烤完后仍保留咗鱼生既口感,唔会太干。蕃茄汁底唔只有单纯既蕃茄味,另外加咗少少梅子,带点点微酸既味道,配合得几开胃。扁意粉软硬适中,酱汁同意粉整

必试: 梳乎厘班戟🥞 抹茶鲜奶🍵

环境🌟:4 / 5
食物🍽️:4 / 5
服务🧑:4 / 5
价钱💰:人均$250

是但食评🌟💬
✰ 黑椒牛肉沙律🥩
跟餐配既一道前菜,味道有啲似🍖火腿同埋有啲干🥲

✰ 吞拿鱼他他 🐟

✰ 芦笋鸡扒意大利饭🍗

✰ 油渍蕃茄烤吞拿鱼扁意粉🍅🐟
吞拿鱼烤成半生熟,烤完后仍保留咗鱼生既口感,唔会太干。蕃茄汁底唔只有单纯既蕃茄味,另外加咗少少梅子,带点点微酸既味道,配合得几开胃。扁意粉软硬适中,酱汁同意粉整体搭配得唔错。

✰ PHI x Godiva 朱古力梳乎厘班戟🍫🥞
最期待既招牌菜梳乎厘班戟,果然无令我哋失望😋梳乎厘上碟既样已经好靓仔,入口时蛋白空气感十足,就算食完头先啲正餐都唔觉好heavy。梳乎厘本身既甜度适中,再加上朱古力雪糕都唔会太甜腻。不过,如果食埋另外配上既三粒朱古力就有啲over,但既然系Godiva朱古力,食多两旧都无妨!

✰ 抹茶鲜奶🍵
抹茶味非常浓郁,饮落好顺滑。好小café会冲到咁浓厚既抹茶鲜奶,,因为主打都系咖啡。实在令人惊喜,完全可以一饮而尽!

• 抹茶鲜奶
  • 焦糖朱古力梳乎厘班戟